Provence-Alpes-Côte d’Azur


Vakantiehuizen en -appartementen in Provence-Alpes-Côte d’Azur


De regio Provence-Alpes-Côte d’Azur is gelegen in het Zuidoosten van Frankrijk en bestaat uit de departementen Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Var en Vaucluse. De hoofdstad is Marseille.

04 Alpes-de-Haute-Provence05 Hautes-Alpes06 Alpes-Maritimes13 Bouches-du-Rhône – 83 Var – 84 Vaucluse

Het Zuiden ligt aan de Middellandse Zee, het Oosten grenst aan Italië. Er wordt ook wel een onderscheid gemaakt tussen de Haute-Provence, die de massieven van de zuidelijke Vooralpen omvat en de Basse-Provence en de Provence-Maritime of Côte d’Azur.

Toerisme speelt hier een bijzonder belangrijke rol. Dankzij het klimaat en de verscheidenheid aan landschappen is de Provence-Alpes-Côte d’Azur de tweede toeristische regio in Frankrijk. De meest bezochte regio in Frankrijk is Île-de-France.

Het overwintertoerisme ontstond in de 19de eeuw aan de Côte d’Azur. In eerste instantie voor een rijke buitenlandse klantenkring. Door deze ontwikkelingen werd de kust van de Côte d’Azur meer bekend. Vanaf de jaren 50 werd het zomertoerisme steeds populairder. Hierdoor veranderde de hele kustlijn.

Luxe toerisme is ook kenmerkend voor deze regio, die profiteert van de reputatie van plaatsen als Saint-Tropez, Nice en Cannes. Wintersport en wandelen worden op grote schaal beoefend in de berggebieden.

Een belangrijk argument om deze regio als vakantiebestemming te kiezen is het aantal zonuren. Marseille kan gemiddeld op 2835 uur zonneschijn per jaar rekenen. Parijs moet het met gemiddeld 1796 uur doen. Het gebied beslaat 31.400 km2 en telt ongeveer 5 miljoen inwoners.

Meer informatie: www.provence-alpes-cotedazur.com.