Pays de la Loire


Vakantiehuizen en -appartementen in Pays de la Loire


Het mooie Pays de la Loire ligt ten zuiden van Parijs en bestaat uit de departementen Loire-Atlantique, Maine-et-Loire, Mayenne, Sarthe en Vendée. De hoofdstad is Nantes. Het wordt ook wel de tuin van Frankrijk genoemd met zijn bossen en heuvels. De belangrijkste ‘ader’ van het gebied is de rivier de Loire die zich wel duizend kilometer lang door een afwisselend landschap slingert, en die uitkomt in de Atlantiche Oceaan.

44 Loire-Atlantique – 49 Maine-et-Loire – 53 Mayenne – 72 Sarthe – 85 Vendée

Nergens ter wereld zijn zoveel kastelen te bekijken als hier. Op cultureel gebied is de Loire een bestemming met veel mogelijkheden. Denk alleen maar aan het grote aantal (meer dan 100) kastelen dat te bezoeken is langs de rivier de Loire. Maar ook een bezoek aan de boeiende stad Orléans is een uitstapje die cultuurfans niet moeten overslaan.

Klimaat

De Loire heeft een mooi zonnig klimaat met meer zonuren dan elders in het Franse binnenland. In de zomermaanden kan het kwik makkelijk oplopen tot ver boven de twintig graden. In het voorjaar en in de winter kan er af en toe een flinke regenbui vallen, maar dat zorgt er ook voor dat de omgeving zo groen is.

Natuur

De natuur aan de Loire is uitzonderlijk mooi. De rivier zorgt ervoor dat de omgeving groen en bosrijk is. Het dal van de Loire is weids met mooie vergezichten, parken en hier en daar meertjes. Een ding is zeker, de vallei van de Loire is meer dan alleen kastelen.

Het Loire gebied leent zich uitstekend voor fietsen en wandelen. Overal zijn gemarkeerde fiets- en wandelpaden. Vooral langs de rivieren de Mayenne en de Sarthe zijn mooie wandelingen en fietsroutes te maken. Golfen en tennissen behoort overigens ook tot de mogelijkheden in de Loire regio.

Meer informatie: www.atlantische-loirestreek.com.