Centre-Val de Loire


Vakantiehuizen en -appartementen in Centre-Val de Loire


De regio Centre-Val de Loire ligt in het midden van Frankrijk en bestaat uit de departementen Cher, Eure-et-Loir, Indre, Indre-et-Loire, Loir-et-Cher en Loiret. U kunt heel goed kiezen voor de invalshoek ‘natuur’ als u de Centrestreek gaat verkennen en tegelijk bezienswaardigheden wilt zien zoals kastelen, musea, religieuze en seculiere bouwwerken. Ook kunt u historische routes of het leven van beroemdheden als leidraad nemen.

18 Cher28 Eure-et-Loir – 36 Indre – 37 Indre-et-Loire – 41 Loir-et-Cher – 45 Loiret

De geologische variatie en de grote hoeveelheid water hebben landschappen opgeleverd die sterk van elkaar verschillen. De heuvels van het Centre vormen een overgangsgebied tussen die van het Bassin parisien en het Massif central. De hellingen, van verschillende hoogten, zijn voornamelijk ontstaan door riviererosie. Zelfs de Champagne Berrichonne, die toch geldt als een vlakke streek, is in werkelijkheid een hoogvlakte met valleien.

De bewoners van de regio Centre-Val de Loire hebben wonderlijk uiteenlopende achtergronden, wat voor bezoekers vooral te zien is aan de combinatie van contrast en eenheid: tegenstellingen in behuizing en beroepen, maar eenheid in gewoonten en overtuigingen, en vooral in de traditie van goed eten. Al lijkt het eerste contact misschien wat koeltjes, de gastvrijheid krijgt al gauw de overhand.

Als u actief bent aangelegd, kunt u het Centre-Val de Loire heel goed sportend verkennen. Vaak krijgt u wandelend, op de fiets, te paard of vanuit het water het verborgen gezicht van een gebied veel beter te zien dan vanuit de auto. Neem dus de tijd om de streek via kleine weggetjes te leren kennen.