Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Aquitaine > Vuurtorens in Aquitaine

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Aangeboden door

 

Alle schijnwerpers op de Oceaan gericht

Van het estuarium van de Gironde tot aan de Spaanse grens strekt zich over 250 kilometer het strand van Aquitaine uit, met aan de rand grote meren en uitgestrekte dennenbossen. Een uitzonderlijk gebied dat wij u graag willen laten ontdekken vanaf het topje van de 4 grote vuurtorens die zich als trotste bakens langs de kust verheffen.
 

Cordouan, de kustster van de Médoc

In de lichtbundel van de vuurtoren van Cordouan schitteren de beroemde wijnkastelen, badplaatsen en stranden van de Médoc. Le Verdon, Soulac, Vendays-Montalivet, Hourtin, Carcans-Maubuisson, Lacanau, Le Porge... Een machtige natuur van bossen en moerassen, tientallen kilometers ongerept strand die baden in de zon, levendige oergezellige badplaatsen, sportieve watersport- en surfplaatsen met internationale bekendheid. Elke dag opnieuw kunt u hier uw hart ophalen; en denk er ook aan om de wijngaarden van de Médoc en de kleine haventjes aan het estuarium van de Gironde te komen bekijken. Cordouan, gelegen op gelijke afstand tussen de kusten van de Charente en de Gironde, is onbetwist de mooiste vuurtoren van Frankrijk. In 1582 begon Louis de Foix met de bouw ervan en later, in 1970, werd hij hoger opgetrokken. De vuurtoren kan bij laagtij bezocht worden. Per boot vertrekken de bezoekers vanaf Le Verdon en leggen aan ten westen van de vuurtoren, op een immense zandbank. Daarna heeft men toegang tot de vuurtoren via een trap in de versterkte basis die hem beschermt tegen aanvallen van de zee. Eenmaal binnen ontsnapt niemand aan de betovering die uitgaat van deze 'koning onder de vuurtorens'. De Koninklijke appartementen, de kapel, de glas-in-loodramen en zijn koepel maken telkens weer indruk op de bezoekers. 311 treden moeten er beklommen worden om de lantaarn te bereiken en te genieten van het uitzonderlijke uitzicht over het estuarium van de Gironde, de kust en de volle zee.
 

 

 

Cap Ferret: een weids uitzicht over de gulle natuur van het Bassin

De vuurtoren van Cap Ferret, herbouwd in 1949 op de landtong van het schiereiland, markeert de ingang van de vaargeul die toegang geeft tot het Bassin d'Arcachon. Vanaf het platform, op 58 meter hoogte, heeft men een machtig uitzicht over de oceaan, de vaargeulen en de Banc d'Arguin, de Dune du Pilat, het Ile aux Oiseaux en de conche (bekken) du Mimbeau. Met één oogopslag omvang je het hele 'Bassin'. Een fantastische manier om kennis te maken met alles wat deze ware binnenzee van meer dan 150 km² aan plezier en geluk te bieden heeft. Zwemmen, zeilen, watersporten, pijnboombossen en de beschermde natuurgebieden ontdekken, het plezier om na een levendige grote badplaats de typische sfeer van oesterdorpjes en oesterhaventjes te proeven.. en niet te vergeten de feesten rond de oesters en al het andere heerlijks uit zee... Hier is de natuur vrijgevig en houden de mensen ervan haar zonder na te denken met iedereen te delen.

 

Contis: de Landes op 3608

De vuurtoren van Contis, halverwege de vuurtoren van Cap-Ferret en die van Biarritz, is sinds 1863 het enige baken voor zeevaders langs de kust van de Landes. De vuurtoren werd herbouwd in 1948 en heeft als origineel kenmerk een verrassend zwarte band die schroefsgewijs van onder tot boven over de vuurtoren loopt. In het zomerseizoen kan de vuurtoren drie dagen per week worden bezocht. Een unieke gelegenheid om vanaf een hoogte van 38 meter een schitterend uitzicht te ontdekken over de bossen van de Landes, de badplaats Contis en de oceaan. De streek van Les Landes is het lievelingsgebied van iedereen die van uitgestrekte natuur, surfen en sport houdt. Een streek die graag zijn rijke levenskunst en natuur met u deelt via de zomerfeesten en -festivals in de badplaatsen en de meer landinwaarts gelegen steden en dorpjes, de honderden kilometers wandel- en fietspaden door het bos en rond de meren van Biscarosse, Parentis, Aureilhan, Léon, Soustons en Hossegor, een kennismaking met de 'pignada' onder begeleiding van boswachters en het proeven van heerlijke streekgerechten.

 

Biarritz: gelegen tussen de blauwe oceaan, de Pyreneeën en Spanje

De vuurtoren van Biarritz, op de top van de krijtrots van de Pointe Saint-Martin, op 76 meter boven het blauwe water, was één van de eerste vuurtorens in de 19de eeuw die profiteerde van het baanbrekende werk van Augustin Fresnel in de optica. Door zijn bereik van 55 kilometer is hij 's nachts zichtbaar van de monding van de Courant d'Huchet tot aan de omgeving van San Sebastian in Spanje. Er moeten 248 treden beklommen worden om het bovenste platform te bereiken. Daar kunt u bij helder weer genieten van een uniek uitzicht over de kust van de Landes, de spitse torens van de kathedraal van Bayonne, de Pyreneeën, Biarritz en de badplaatsen langs de kust. Waar Baskenland in uitblinkt, is dat het steeds twee gezichten laat zien. Aan zeezijde wisselen schitterende stranden zich af met kleine kreekjes waar zwemmers en surfers zicht te goed doen. Aan landzijde biedt het een aaneenschakeling van steile krijtrotsen en heuvels met schitterende vergezichten over zee en bergen. Bidart, Arcangues, Guéthary en Urrunge laten u alle charme van de Baskische dorpjes ontdekken met hun kenmerkende architectuur, hun frontons en hun kerken. En in de grote badplaatsen als Biarritz, Saint-Jean-de-Luz en Hendaye kunt u genieten van historische rijkdom en gezellige drukte.

 

Weer Aquitaine (hoofdstad Bordeaux)

   

 

Kaart Aquitaine


Grotere kaart weergeven
 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

Vacanceselect is sinds 1984 dé specialist op het gebied van autovakanties in Europa.
Canvasholiday is een betrouwbare organisatie met bijna 50 jaar ervaring.
Topic Travel Vakantiehuizen is dé specialist voor uw vakantie in Frankrijk.
Uw droomvakantie begint in een Belvilla vakantiehuis!
Petit Paradis. Uit ervaring weten wij wat jonge ouders belangrijk vinden.
Roan verzorgt al meer dan 28 jaar luxe kampeervakanties voor gezinnen.
Ecamp, geniet van de gezelligheid van de camping!
Eurocamp campings hebben allemaal 4 of 5 sterren.
SNP van ANWB is specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke reizen.
Als onderdeel van ANWB staat Pharosreizen voor zekerheid en betrouwbaarheid.
Agence Belle France is gespecialiseerd in de verhuur van Franse vakantiehuizen
Arke heeft een enorm aanbod voordelige vakanties.
FI Exclusif staat voor optimale service en een breed aanbod van betaalbare vakantiehuizen
 
 Weer vandaag
vandaag
 
 Weer morgen
morgen
 
 Departementen Frankrijk
 
Vrij Uit