Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Per thema > Vervoer

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Aangeboden door

 

Vervoer in Frankrijk

Auto

De wegen
Frankrijk heeft een zeer goed ontwikkeld wegennet van ongeveer een miljoen kilometer lengte, waarvan bijna 8.000 kilometer autosnelwegen (meestal tolwegen). Informatie over Toltarieven, benzinestations etc. vindt u op onze speciale pagina verkeer.

 

Boot

Ferry's naar Corsica - Corsica Ferries & SNCM
Corsica Ferries is de belangrijkste ferrymaatschappij op de Westelijke Middellandse Zee. De ferrymaatschappij kan per jaar meer dan 1 miljoen passagiers vervoeren. De vloot bestaat uit 11 ferry's en vaart o.a. van Frankrijk en Italië naar Corsica. De rederij SNCM (Societé Nationale Maritime Corse Meditérranée) is de Corsica specialist voor veerdiensten tussen het  vasteland van Marseille, Toulon en Nice, naar het eiland Corsica. SNCM biedt een uitstekende prijskwaliteit verhouding, zeker met de nieuwe formule PRIMA CORSA die vroege boekingen beloont met kortingen die oplopen tot  55%.
Voor informatie kijkt u op www.corsicaferries.com en www.sncm.fr.

Plezierboten
Frankrijk telt 8.500 kilometer aan kanalen en rivieren. Voor informatie kijkt u op de website van de Fédération des Industries Nautiques: www.france-nautic.com of de site Voies navigables de France: www.vnf.fr.
Informatie over vaarbewijzen vindt u op: www.mer.equipement.gouv.fr.

Motorkajuitboten
Voor een vakantie op het water kunt u een motorkajuitboot of pénichette huren voor twee tot twaalf personen. Een vaarbewijs is niet nodig. Voor boekingen kijkt u op:

Connoisseur: www.connoisseur.fr
Crown Blue Line: www.crownblueline.com
Locaboat Holidays: www.locaboat.nl
 

 

 

Treinen

De Thalys rijdt zeven keer per dag in slechts drie uur tijd van Amsterdam naar Parijs. Praktisch, snel en comfortabel: de trein is een van de beste manieren om naar of binnen Frankrijk te reizen. De steden worden met elkaar verbonden door middel van hogesnelheidstreinen (TGV) of regionale sneltreinen (TER). Sinds juni 2007 rijdt de TGV Est tussen Parijs en de steden in de Elzas, Loraine en Champagne-Ardenne. Ook rijden er vanaf Brussel meerdere TGV's per dag naar Marne-la-Vallée - Dinsneyland Parijs, Lyon, Bordeaux en de rest van het zuiden van Frankrijk.
Kijk voor informatie en reserveringen op www.tgv-europe.com en www.nshispeed.nl.

 

Vliegtuig

Vele vliegtuigmaatschappijen verbinden Nederland dagelijks met Parijs, Bordeaux, Clermont Ferrand, Lyon, Nantes, Marseille, Nice, Toulouse en Straatsburg. Andere grote steden in Frankrijk kunnen worden aangevlogen via de vliegvelden in Parijs, Charles de Gaulle en Orly. Binnen Frankrijk zijn er ook dagelijkse verbindingen tussen de grotere provinciale steden, bijvoorbeeld tussen Lyon en Clermont-Ferrand. Informatie over alle Franse luchthavens vindt u op www.aeroport.fr.

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

Vacanceselect is sinds 1984 dé specialist op het gebied van autovakanties in Europa.
Canvasholiday is een betrouwbare organisatie met bijna 50 jaar ervaring.
Topic Travel Vakantiehuizen is dé specialist voor uw vakantie in Frankrijk.
Uw droomvakantie begint in een Belvilla vakantiehuis!
Petit Paradis. Uit ervaring weten wij wat jonge ouders belangrijk vinden.
Roan verzorgt al meer dan 28 jaar luxe kampeervakanties voor gezinnen.
Ecamp, geniet van de gezelligheid van de camping!
Eurocamp campings hebben allemaal 4 of 5 sterren.
SNP van ANWB is specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke reizen.
Als onderdeel van ANWB staat Pharosreizen voor zekerheid en betrouwbaarheid.
Agence Belle France is gespecialiseerd in de verhuur van Franse vakantiehuizen
Arke heeft een enorm aanbod voordelige vakanties.
FI Exclusif staat voor optimale service en een breed aanbod van betaalbare vakantiehuizen
 
 Weer vandaag
vandaag
 
 Weer morgen
morgen