Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Verkeer > Verkeersregels Frankrijk

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Aangeboden door

 

Verkeersregels Frankrijk

Afstand bewaren

Voertuigen met een caravan of een bagage- of bootaanhangwagen moeten buiten de bebouwde kom ten opzichte van voertuigen met dezelfde snelheid 50 meter afstand bewaren.
 

Alcohol

Het maximaal toegestane alcoholpercentage bedraagt 0,5 promille.

 

Antiradar

Gebruik van antiradar is in Frankrijk verboden. Gebruik, bezit, invoer, koop, huur enz. van een dergelijk apparaat kan leiden tot inbeslagneming plus een boete vanaf EUR 1500. Kijk voor de radarcontroles op uw reisroute op www.radarsfixes.com.

 

Bergwegen

Stijgend verkeer heeft voorrang op dalend verkeer.

 

Brom- en snorfietsen

Bromfietsers dienen een bromfietscertificaat of een rijbewijs AM bij zich te dragen. Een helm is verplicht. Tevens dient u dimlicht te voeren op brom- en snorfietsen die jonger zijn dan 1 juli 2004.

 

Fietsen

Na zonsondergang is het verboden om naast elkaar te fietsen. Ook overdag mag u niet naast elkaar fietsen wanneer hierdoor het verkeer wordt belemmerd. Personen ouder dan 14 jaar mag u niet op de fiets vervoeren.

 

Gehandicaptenparkeerkaart

De Europese gehandicaptenparkeerkaart kunt u gebruiken op parkeerplaatsen die zijn aangegeven met het rolstoelsymbool en op wegen waar u vrij mag parkeren maar waar een tijdslimiet geldt. De parkeervoorzieningen voor gehandicapten zijn in Frankrijk landelijk geregeld, maar ter plaatse kunnen afwijkende regels gelden. Verifieer dat ter plekke. Om verwarring bij parkeerwachten te voorkomen raden wij u aan om in de Franse taal aan te geven dat u afkomstig bent uit een ander land binnen de Europese Gemeenschap en gebruik maakt van de Europese gehandicaptenparkeerkaart. Tekst Frankrijk.
 

 

 

Inhalen

Trams mogen niet worden ingehaald wanneer er passagiers in- of uitstappen.

 

Kinderen vervoeren

Buitenlanders dienen ervoor te zorgen dat kinderen onder de 18 jaar de veiligheidsgordel of een kinderzitje gebruiken volgens de regels die in hun eigen land gelden.

 

Lading op voertuig of aanhanger

De te vervoeren lading mag niet breder zijn dan 2,55 meter en naar achteren niet verder uitsteken dan 3 meter. Naar voren mag de lading helemaal niet uitsteken. Wanneer de lading aan de achterzijde meer dan 1 meter uitsteekt dient u een reflecterend bord aan de achterste punt van de lading te bevestigen. s’ Nachts of bij slecht zicht dient u de lading te voorzien van rood licht.

 

Minimumsnelheid

De minimumsnelheid op de linkerbaan van de autosnelweg bedraagt 80 kilometer per uur.

 

Overnachten in een voertuig

U mag alleen in de auto, caravan of kampeerwagen overnachten op parkeerterreinen langs de autosnelweg. Let erop dat een tolticket maar een geldigheid heeft van 24 uur.

 

Parkeren

Het is verboden om te parkeren voor ziekenhuizen, politiebureaus en postkantoren. U mag ook niet parkeren bij rood-witte of rode tegels in het trottoir. In sommige steden, waaronder Parijs, is het in de ‘zone bleue’ op werkdagen tussen 9 en 12.30 uur en tussen 14.30 en 19.00 uur verboden om langer dan 1 uur te parkeren. Een verkeersbord geeft aan waar de ‘zone bleue’ begint, waarna herhalingsborden met tijdsindicaties volgen. In Parijs is het verboden om u auto langer dan 24 uur op dezelfde plek te parkeren. In sommige andere steden mag u hooguit 48 uur op dezelfde plek parkeren (voornamelijk in de binnenstad). Informeer te plaatse. Wanneer u uw auto buiten de bebouwde kom parkeert dient u parkeerlicht te voeren.

 

Richting veranderen

Op kruispunten waar een agent het verkeer regelt die u bij het links afslaan achter de agent langs te rijden, tenzij deze anders aangeeft.

 

Rotondes


Op rotondes met die worden gemarkeerd met dit waarschuwingsbord dient u het verkeer op de rotonde voorrang te verlenen. Bij het ontbreken van dit bord heeft het verkeer dat de rotonde nadert voorrang.
 

Slepen

Op autosnelwegen dient u het slepen over te laten aan een sleepdienst. Op ander wegen is slepen wel toegestaan, mist u een bord op de achterzijde van het gesleepte voertuig plaatst met het opschrift '25KMS/HEURE' (25 kilometer per uur).

 

Sneeuwkettingen

Het omleggen van sneeuwkettingen is op sommige bergpassen verplicht. U dient om ten minste twee wielen van het voertuig sneeuwkettingen aan te brengen. Dit geldt ook voor een eventuele aanhangwagen. De maximale snelheid met sneeuwkettingen bedraagt 90 kilometer per uur, tenzij er een lagere maximumsnelheid geldt.

 

Snelheidlimieten in Frankrijk

- binnen de bebouwde kom 50 km/h;
- autoroutes 130 km/h (bij regen 110 km/h);
- buiten de bebouwde kom 90 km/h (bij regen 80 km/h);
- op tolvrije tweebaanswegen met een middenafscheiding 110 km/h (bij regen 100 km/h).

Apprentissage
Personen (ook buitenlanders) die nog geen twee jaar in het bezit zijn van het rijbewijs (in het Frans 'Apprentissage', vrij vertaald: ervaring opdoen), dienen zich aan de volgende snelheden te houden:

- buiten de bebouwde kom 80 km/h;
- op tolvrije tweebaanswegen met een middenafscheiding 100 km/h;
- autoroutes 110km/h.

Tijdens deze periode van twee jaar zijn Frans-ingezetenen verplicht een sticker met de letter ‘A' (Apprentissage) op de auto te plakken. Deze regel geldt niet voor buitenlanders.

 

Veiligheidsgordels

Het dragen van de gordel is verplicht voor alle inzittenden.

 

Verlichting

U bent verplicht om overdag bij slecht zicht dimlicht te voeren. Motorrijders dienen altijd dimlicht te voeren.

 

Voorrang

Behalve door de bij ons ook bekende voorrangsborden wordt een voorrangskruising in Frankrijk ook aangegeven door een witte driehoek met rode rand waarin een blauw kruis met het onderschrift 'Passage Protegé' staat.

 

Winterbanden

Winterbanden zijn in Frankrijk niet verplicht. Bij een aanrijding onder winterse omstandigheden kan het ontbreken van winterbanden leiden tot (mede)aansprakelijkheid.

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

Vacanceselect is sinds 1984 dé specialist op het gebied van autovakanties in Europa.
Canvasholiday is een betrouwbare organisatie met bijna 50 jaar ervaring.
Topic Travel Vakantiehuizen is dé specialist voor uw vakantie in Frankrijk.
Uw droomvakantie begint in een Belvilla vakantiehuis!
Petit Paradis. Uit ervaring weten wij wat jonge ouders belangrijk vinden.
Roan verzorgt al meer dan 28 jaar luxe kampeervakanties voor gezinnen.
Ecamp, geniet van de gezelligheid van de camping!
Eurocamp campings hebben allemaal 4 of 5 sterren.
SNP van ANWB is specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke reizen.
Als onderdeel van ANWB staat Pharosreizen voor zekerheid en betrouwbaarheid.
Agence Belle France is gespecialiseerd in de verhuur van Franse vakantiehuizen
Arke heeft een enorm aanbod voordelige vakanties.
FI Exclusif staat voor optimale service en een breed aanbod van betaalbare vakantiehuizen
 
 Weer vandaag
vandaag
 
 Weer morgen
morgen
 
 Departementen Frankrijk
 
Vrij Uit