Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Île-de-France > Val d'Oise

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Aangeboden door

 

Departement Val d’Oise


Het departement Val d’Oise, met Pontoise als hoofdstad, ligt ten noorden van de regio Parijs. Het grenst in het noorden aan de Oise, in het oosten aan de Seine-et-Marne, in het zuiden aan Parijs, in het zuidoosten aan Yvelines en in het westen aan de Eure. Het dankt zijn naam aan de rivier de Oise, die door het departement kabbelt en een inspiratiebron was voor talloze schilders, onder andere Cézanne, Pissarro en Van Gogh. De Val-d’Oise is qua oppervlakte een relatief klein departement, maar het is wel gevarieerd wat landschappen betreft. Zo strekt zich in het westen het grote Regionale Natuurpark van de Vexin Francais uit. In het oosten bevinden zich drie uitgestrekte bossen die talloze mogelijkheden bieden om lange wandeltochten te maken. www.val-doise-tourisme.com.

Departementshoofdstad Pontoise

De departementshoofdstad Pontoise telt ongeveer 27.500 inwoners. www.otpontoise.fr.
 

 

 

Bezienswaardigheden Val d’Oise

Auvers-sur-Oise

Auvers-sur-Oise ligt ten noorden van Parijs. Het stadje was in de 19de-eeuw een geliefd trefpunt voor schilders. De meest aansprekende namen zijn die van Daubigny, Cézanne en Van Gogh. Van Gogh verbleef er maar een zeer korte periode, maar was er op artistiek vlak uitzonderlijk productief. Hij maakte er niet minder dan 70 schilderijen waarvan sommige tot de belangrijkste van zijn hele oeuvre worden gerekend. De laatste twee maanden van zijn leven woonde van Gogh in Auvers-sur-Oise. Eind juli 1890 schoot hij zichzelf in de borst en stierf hij. Op de begraafplaats van Auvers-sur-Oise ligt hij samen met zijn broer Theo begraven. In de Auberge Ravoux is een klein museum ingericht. www.auvers-sur-oise.com.

 

Asnières-sur-Oise

Het plaatsje Asnières-sur-Oise telt ongeveer 2.500 inwoners en biedt plaats aan de Abbaye de Royaumont. Dit is de mooiste cisterciënzer abdij van Ile de France. www.royaumont.com.

 

Écouen


Het stadje Écouen herbergt het, door een slotgracht omgeven, Chateau d'Ecouen. Het kasteel ligt halverwege St-Denis en Royaumont en biedt onderdak aan het Musée National de la Renaissance. Het museum bezit o.a. een grote collectie schilderijen, wandtapijten, houtsnijwerk en schatkisten.
www.musee-renaissance.fr.

 

Enghien-les-Bains

Enghien-les-Bains ligt ten noorden van Parijs en telt ruim 10.000 inwoners. Het is gelegen aan de oevers van het meer van Enghien-les-Bains. Het stadje is  bekend vanwege zijn geneeskrachtige bronnen, de paardenrennen en het casino.
www.ot-enghienlesbains.fr.

 

Montmorency

Montmorency ligt ten noorden van Parijs en is gelegen aan de bosrand. De plaats gaf haar naam aan de hertogen van Montmorency. De Zwitsers-Franse filosoof, schrijver, en componist Jean-Jacques Rousseau woonde hier van 1757 tot 1762 en schreef er drie van zijn belangrijkste werken. Een museum herinnert aan dit verblijf. www.ville-montmorency.fr.


 

Kaart Val d’Oise


Grotere kaart weergeven

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

Vacanceselect is sinds 1984 dé specialist op het gebied van autovakanties in Europa.
Canvasholiday is een betrouwbare organisatie met bijna 50 jaar ervaring.
Topic Travel Vakantiehuizen is dé specialist voor uw vakantie in Frankrijk.
Uw droomvakantie begint in een Belvilla vakantiehuis!
Petit Paradis. Uit ervaring weten wij wat jonge ouders belangrijk vinden.
Roan verzorgt al meer dan 28 jaar luxe kampeervakanties voor gezinnen.
Ecamp, geniet van de gezelligheid van de camping!
Eurocamp campings hebben allemaal 4 of 5 sterren.
SNP van ANWB is specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke reizen.
Als onderdeel van ANWB staat Pharosreizen voor zekerheid en betrouwbaarheid.
Agence Belle France is gespecialiseerd in de verhuur van Franse vakantiehuizen
Arke heeft een enorm aanbod voordelige vakanties.
FI Exclusif staat voor optimale service en een breed aanbod van betaalbare vakantiehuizen
 
 Weer vandaag
vandaag
 
 Weer morgen
morgen
 
 Departementen Frankrijk