Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Midi-Pyrénées > Uitgaan in de Midi-Pyrénées

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Aangeboden door

 

Uitgaan in de Midi-Pyrénées

In de Midi-Pyrénées neemt men elke gelegenheid te baat om allerlei soorten hoogstaande muzikale en culturele evenementen te organiseren. Hier volgt een selectie. De lijst van de festivals in de Midi-Pyrénées is zo lang (meer dan 100) dat we slechts enkele van de grote zomerse hoogtepunten van nationale of internationale allure kunnen noemen. Dat kan bijvoorbeeld gezegd worden van Jazz in Marciac, een festival dat beslist legendarisch is geworden en waar men de grootste jazzmusici ter wereld kan toejuichen (Keith Jarrett, Dee Dee Bridgewater, Diana Reeves, Wynton Marsalis en nog vele anderen). Verder niet te vergeten de inventieve en interessante Souillac en Jazz, Jazz in Luz en Jazz à Montauban. In Montauban kan men ook volop Franse chansons beluisteren in Alors... chante!, een bijzonder populair festival waar zowel jonge talenten als grootheden optreden. In Mirande vindt het uiterst populaire Festival de Country Music plaats.

Klassieke muziek

In een heel ander genre vernieuwt het Festival Lyrique de Saint-Céré elk jaar op knappe wijze zijn programmering. Klassieke muziek kan beluisterd worden in de kathedralen van Saint-Bertrand-de­Comminges en Saint-Lizier tijdens evenementen die geprezen worden om de kwaliteit van hun repertoire en vertolkingen: het Festival du Comminges en het Festival de Saint-Lizier. De gewijde muziek bereikt tijdens het Festival de Sylvanès, dat zich afspeelt in een uitzonderlijk Cisterciënzer kader, absolute recordhoogten. In de stad Toulouse is ook klassieke muziek te beluisteren. Piano aux Jacobins, in het prachtige Jacobijnenklooster, is het eerste Franse festival dat geheel aan pianomuziek gewijd is. Toulouse les Orgues is een feestelijk, gewaagd programma, dat zich nu eens in Toulouse en dan weer buiten deze stad afspeelt, terwijl Toulouse d'été in de loop van de maanden juli en augustus een zonnige cocktail van gospels, klassieke muziek en jazz te horen geeft.
 

 

 

Toneel

In augustus viert het toneel van de bovenste plank hoogtij in Figeac. Het jonge en inspirerende Festival de Théâtre de Figeac heeft een klassiek en hedendaags repertorium waarin de talenten van de 'Tréteaux de France'(centre Dramatique National) en de beste theatergezelschappen uit de streek Midi-Pyrénées samenwerken.

 

Overige evenementen

Dan zijn er nog veel meer onvergetelijke avonden waarna voorstellingen, kostuums, personages en lichteffecten voorgoed in ons geheugen gegrift staan. In Valence d'Agen, in de haven van het Canal de Garonne, vindt het spektakel Au fil de I'eau, une histoire plaats, waar meer dan 300 acteurs een spektakel opvoeren met een scenario en teksten van kwaliteit, begeleid door aangrijpende vuurwerkeffecten. In Flagnac vormt het groene amfitheater het kader voor Hier, un village: een groot fresco waar toneelspelers, begeleid door allerlei speciale effecten, de vreugden, emoties en narigheid van dit dorpje in de Rouergue tijdens de vorige eeuw uitbeelden. In Cordes-sur-Ciel laten de Fêtes du Grand Fauconnier zien hoe het er in een bastide van 1222 toeging: een combinatie van een grote optocht, straatvertoningen en artistieke voorstellingen. De Middeleeuwen vormen ook de inspiratiebron voor het spektakel Foix, Terre d'Histoire: aan de voet van het kasteel waar Gaston Fébus woonde, komen de rijke uren van de Ariège tot leven en kunnen wij heen en weer reizen tussen de prehistorie, de Franse Revolutie en het bewind van de Graven van Foix. In Vic-Fezensac worden tijdens de Feria de Pentecôte stierenvechten gehouden met alle respect, hartstocht en oprechtheid die het gevolg zijn van een lange traditie. De corrida's maken vervolgens plaats voor het Festival Tempo Latino waarvan de ritmes zo goed bij de diepe aard van Vic-Fezensac passen. In Tarbes wordt in het prachtige kader van een landschap met paarden een uniek evenement gehouden. Een dorp in feesttooi, voorstellingen, concerten en folklore maken van Equestria een onontkoombare ontmoetingsplaats voor liefhebbers van de paardensport. Tenslotte nog twee bijzondere manifestaties boordevol levensvreugde: de Bataille des Fleurs van Luchon, een door Edmond Rostand bedacht feest, en de Eté de Vaour, een internationaal komisch festival dat elk jaar vele duizenden mensen aan het lachen brengt.


 

Weer Midi-Pyrénées (hoofdstad Toulouse)

   

 

Kaart Midi-Pyrénées


Grotere kaart weergeven
 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

Vacanceselect is sinds 1984 dé specialist op het gebied van autovakanties in Europa.
Canvasholiday is een betrouwbare organisatie met bijna 50 jaar ervaring.
Topic Travel Vakantiehuizen is dé specialist voor uw vakantie in Frankrijk.
Uw droomvakantie begint in een Belvilla vakantiehuis!
Petit Paradis. Uit ervaring weten wij wat jonge ouders belangrijk vinden.
Roan verzorgt al meer dan 28 jaar luxe kampeervakanties voor gezinnen.
Ecamp, geniet van de gezelligheid van de camping!
Eurocamp campings hebben allemaal 4 of 5 sterren.
SNP van ANWB is specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke reizen.
Als onderdeel van ANWB staat Pharosreizen voor zekerheid en betrouwbaarheid.
Agence Belle France is gespecialiseerd in de verhuur van Franse vakantiehuizen
Arke heeft een enorm aanbod voordelige vakanties.
FI Exclusif staat voor optimale service en een breed aanbod van betaalbare vakantiehuizen
 
 Weer vandaag
vandaag
 
 Weer morgen
morgen
 
 Departementen Frankrijk
 
Vrij Uit