Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Aquitaine > Uitgaan in Aquitaine

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Aangeboden door

 

Uitgaan in Aquitaine

Bayonne, Dax, Mont-de-Marsan... Deze drie steden zijn in de Aquitaine verplichte etappes geworden voor alle "festayres" van Frankrijk en Navarra. Optochten, "cavalcades", dans, muziek, sport en stierenspelen... Hier proeft men enigszins de Spaanse invloed om het publiek binnen een en dezelfde "alegria" te verenigen. Het is ieder jaar hetzelfde. Precies om 12 uur komt de menigte Léon, de "koning van Bayonne", op de Place de la Mairie wakker maken voor de grote optocht door de stad, waarin de goede en kwade geesten uit de Baskische mythologie meelopen. Dat is het teken. De feesten barsten los. Hier zeggen we "feesten" en niet "het feest". Waarom? Gewoon omdat het feest uit talloze feesten bestaat. Bijvoorbeeld de optocht van Orai-Bat, met zijn reusachtige hoofden, en het praalwagendefilé van het lichtcorso. Of de draaimolens en attracties. Het loslaten van de stieren op de pleinen en in de straten, de courses landaises, corridas en de wedstrijden van het Baskische pelote-spel. Het feest van de dans­groepen, de muzikanten van allerlei genres, de fantastische "bandas " en "tamborradas". En het feest van de enorme mensenmassa's die de pleinen en de straten vullen, en zich tot diep in de nacht uitleven met zang en dans. Om iedereen van een natje en een droogje te voorzien zijn alle verenigingen, bars, restaurants en bodega's van de stad dag en nacht in touw. Iedere dag worden hier tonnen sandwiches verorberd, kilometers worstjes, enorme pannen chipirons (inktvisjes) en vet of mager spek, en hectoliters "soupe à I'ail", precies om 5 uur 's ochtends. En natuurlijk stromen de rode wijn, de rosé en het bier al die tijd net zo overvloedig als de rivier de Nive... Wat maakt deze feesten nu zo speciaal? Ongetwijfeld de goede sfeer, die een combinatie is van noordelijke en zuidelijke elementen en die boven de nationaliteiten uitstijgt. Een witte broek, hemd of T-shirt en een rode halsdoek en baret... De "festayre" uitdossing is het teken dat alle mensen dit feest met elkaar volop willen vieren en hun vreugde en passie willen uitdragen, maar zonder dat het uit de hand loopt. Dat geeft deze feesten hun unieke karakter!
 

De Aquitaine, een streek voor artistieke scheppingen

Het festival van de Périgord Noir - juli - augustus

Het festival van de Périgord Noir weet al meer dan twintig jaar bijzondere locaties en meesterwerken van de barokmuziek op magische wijze te combineren. Solisten en orkesten van internationale faam bieden het publiek een twintigtal concerten tegen sprookjesachtige decors als de abdijkerk van Saint Amand de Coly, de kerken van Plazac, Auriac, Rouffignac en Sarlat of de orangerie van het landgoed van Eyrignac. Het festival heeft tevens een academie van oude muziek voortgebracht, waar veelbelovende musici gedurende een week masterclasses kunnen volgen.

 

Mimos in Périgueux - augustus

Dit in 1996 opgerichte festival toont ieder jaar aan dat pantomime een bijzonder creatieve en universele vorm van expressie is, waarbij gebruik wordt gemaakt van het gezicht, gebaren en het lichaam. De straten van het historische stadscentrum en vele andere plaatsen worden overspoeld met pantomimespelers van wereldfaam. Dit levert spannende ontmoetingen op en een publiek dat steeds enthousiaster wordt.
 

 

 

De "Nuits Atypiques" van Langon - augustus

Concerten, opvoeringen, cursussen, workshops, discussies, exposities, kunstnijverheid... Deze avontuurlijke Afwijkende Nachten komen voort uit de dringende behoefte aan een uniek en veelzijdig evenement op het grensvlak van alle mogelijke vormen van kunst, muziek en expressie. Gedurende vier dagen en vier nachten kan het publiek hier in een feestelijke ambiance contact hebben met de artiesten.

 

De "Nuits Lyriques" in en rond Marmande - augustus

Het theater van Marmande en de wijnbouwdorpen Beaupuy en Cocumont vormen de drie locaties voor een internationaal zangconcours. Solisten uit de hele wereld komen hier hun geluk beproeven voor een jury van 15 directeuren van operatheaters uit Frankrijk en daarbuiten. Dankzij een indrukwekkende programmering komen tijdens dit concours alle facetten van de operakunst royaal aan bod in de vorm van recitals, opera's en operettes.

 

Le temps d'aimer, Biarritz - september

Dit is een dansfestival voor alle vormen van dans: van klassiek, jazz, tango en techno tot hiphop. Hier komen sterdansers, plaatselijke dansgroepen en internationale balletgezelschappen elkaar tegen. Le temps d'aimer stelt ieder jaar een programma op dat liefhebbers van alle genres razend enthousiast maakt.

 

Weer Aquitaine (hoofdstad Bordeaux)

   

 

Kaart Aquitaine


Grotere kaart weergeven
 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

Vacanceselect is sinds 1984 dé specialist op het gebied van autovakanties in Europa.
Canvasholiday is een betrouwbare organisatie met bijna 50 jaar ervaring.
Topic Travel Vakantiehuizen is dé specialist voor uw vakantie in Frankrijk.
Uw droomvakantie begint in een Belvilla vakantiehuis!
Petit Paradis. Uit ervaring weten wij wat jonge ouders belangrijk vinden.
Roan verzorgt al meer dan 28 jaar luxe kampeervakanties voor gezinnen.
Ecamp, geniet van de gezelligheid van de camping!
Eurocamp campings hebben allemaal 4 of 5 sterren.
SNP van ANWB is specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke reizen.
Als onderdeel van ANWB staat Pharosreizen voor zekerheid en betrouwbaarheid.
Agence Belle France is gespecialiseerd in de verhuur van Franse vakantiehuizen
Arke heeft een enorm aanbod voordelige vakanties.
FI Exclusif staat voor optimale service en een breed aanbod van betaalbare vakantiehuizen
 
 Weer vandaag
vandaag
 
 Weer morgen
morgen
 
 Departementen Frankrijk
 
Vrij Uit