Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Aquitaine > Tuinen in Aquitaine

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Aangeboden door

 

Tuinen in Aquitaine

De Jardins de l'Imaginaire

In Terrasson-la Villedieu (Dordogne), aan de linkeroever van de Vézère, liggen twee steile heuvels tegenover elkaar. Op de ene heuvel staan in rijen boven elkaar mooie huizen met daken van blauwe lei in een wonderbaarlijk mooi gerenoveerde oude stad. Op de andere heuvel liggen sinds 1996 de Jardins de l'Imaginaire op de plek waar voorheen alleen akkers en bossen waren. De Jardins de l'Imaginaire zij ontstaan uit het idee om de twee heuvels met elkaar te laten communiceren en de stad boven het zilveren lint van de Vézère als het ware in scène te zetten. Ze nodigen uit tot een tijdloze wandeling door de universele kunst van de tuinen. Alles begint met de bedwelmende geuren van een groep witte rozen, de doorgang door een imposant gebeeldhouwd stalen hek en een onstuimige stroom langs de weg omhoog naar het 'heilige Bos", een eerbetoon aan de godheden die in de tijd van de Romeinen hier in de bossen rondwaarden.


Een parcours in 13 taferelen
Daarna worden de wandelaars uitgenodigd voor een tocht door een aantal plantenlandschappen die beetje bij beetje leiden naar een bijna woeste natuur met de meest verfijnde composities. Meer vertellen wij u niet over dit parcours in 13 taferelen. We laten aan de wandelaars het plezier over om het zelf te ontdekken. Wat is er nu zo leuk aan deze reis, waar we eerst omhoog lopen om beter te kunnen genieten van de uitzichten als we afdalen? Dat zijn de opeenvolgende passages van schaduw naar licht, de contrasten tussen de woeste vegetatie en de scenografie van rechte aanplantingen, de uitzichten over de stad, de samengestelde perspectieven van pijlers of golven van planten. Ook heel belangrijk op dit parcours is de muziek van het frisse water dat naar beneden sijpelt of in watervallen naar beneden stort en uiteenspat in duizend stralen.

Als een sleutelroman

De Jardins de l'Imaginaire vormen een wereld met verschillende betekenissen. De 13 taferelen verwijzen naar Griekse en Romeinse mythologie, middeleeuwse geloven, de hydraulische wetenschappen en de grote rivieren die onze onze planeet irrigeren. Aan het einde van het parcours ontdekt de wandelaar een kas met een horizontale glazen dak waarin hemel en wolken als een meer weerspiegeld worden. Een uitnodiging om steeds opnieuw door het denkbeeldige te reizen!
 

 

 

De botanische tuin van Bordeaux Bastide

Deze nieuwe tuin aan de rechteroever is een poëtische ruimte maar ook een bron van wetenschappelijke informatie en een plek om rustig te wandelen. In de diverse ruimten zijn de waterflora, de natuurlijke milieus van de Gironde en plaatselijke of exotische gewassen en planten te zien. Een uitzonderlijke verzameling om op eigen houtje of via een rondleiding te ontdekken. Bordeaux (Gironde).

 

De tuinen van het kasteel van Hautefort

Rond een indrukwekkende vesting, die ook bezichtigd kan worden, zijn schitterende tuinen in terrassen aangelegd. Ze zijn een toonbeeld van de praal van een tuin in Franse stijl. Een kunststuk van evenwicht aan de rand van een park met eeuwenoude bomen. Hautefort (Dordogne).

 

De tuinen van Marqueyssac

Gelegen op een rotsige uitloper boven het Dordognedal met zijn historische kastelen, bieden deze hangtuinen een onvergetelijk parcours te midden van een kroezig parterre van gesnoeide buksen. Het schouwspel wordt sprookjesachtig tijdens zomernachten als de plek belicht wordt door duizenden kaarsjes op de grond. Marqueyssac (Dordogne).

 

De tuinen van het landhuis van Eyrignac

Ontdek de ongelooflijke geometrie van taxusbomen, buksen, haagbeuken en gesnoeide cipressen. Lopend over paden en passages kunt u een fontein, een wasplaats, een visvijver en een immense rozentuin omringd door bassins bewonderen. Salignac (Dordogne).

 

De waterlelies van Latour-Marliac

Deze tuin- en boomkwekerij werd in 1875 aangelegd door de botanist Joseph Bory Latour-Marliac. Hier vindt u de grootste collectie waterlelies en waterplanten van Frankrijk. Een echte plons in de wereld van de 'waterlelies' waar de schilder Claude Monet zo van hield. Le Temple-sur-Lot (Lot-et-Garonne).

 

Planetarium van Gaujac

Een uitzonderlijke tuin, zoals Trénet gezongen zou hebben. Met lanen waar alle planten van de schepping zich vertonen en in de loop van de seizoenen een explosie van kleuren en kleuren te zien geven. Gaujac leeft ook op het ritme van zijn boomkwekerij en grote markten met zeldzame planten. Gaujacq (Landes).

 

De tuinen van het Maison Arnaga

Arnaga is een droom van steen en groen, rechtstreeks ontsproten aan het geniale brein van de schepper van Cyrano de Bergerac: Edmond Rostand. Met zijn bloemperken, pergola's, bassins en fonteinen doet het park denken aan Versailles. Met op de achtergrond de bergketen van de Pyreneeën. Cambo-les-Bains (Pyrénées-Atlantiques).
 

Weer Aquitaine (hoofdstad Bordeaux)

   

 

Kaart Aquitaine


Grotere kaart weergeven
 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

Vacanceselect is sinds 1984 dé specialist op het gebied van autovakanties in Europa.
Canvasholiday is een betrouwbare organisatie met bijna 50 jaar ervaring.
Topic Travel Vakantiehuizen is dé specialist voor uw vakantie in Frankrijk.
Uw droomvakantie begint in een Belvilla vakantiehuis!
Petit Paradis. Uit ervaring weten wij wat jonge ouders belangrijk vinden.
Roan verzorgt al meer dan 28 jaar luxe kampeervakanties voor gezinnen.
Ecamp, geniet van de gezelligheid van de camping!
Eurocamp campings hebben allemaal 4 of 5 sterren.
SNP van ANWB is specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke reizen.
Als onderdeel van ANWB staat Pharosreizen voor zekerheid en betrouwbaarheid.
Agence Belle France is gespecialiseerd in de verhuur van Franse vakantiehuizen
Arke heeft een enorm aanbod voordelige vakanties.
FI Exclusif staat voor optimale service en een breed aanbod van betaalbare vakantiehuizen
 
 Weer vandaag
vandaag
 
 Weer morgen
morgen
 
 Departementen Frankrijk
 
Vrij Uit