Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Aveyron > Sylvanès

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Aangeboden door
 

Sylvanès

De geschiedenis van dit kleine dorp is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de abdij. De kloosterarchitectuur van de Abdij van Sylvanès getuigt van de grote geestelijke en artistieke kunst in het verleden. Zij is gesticht door de Compagnons van Saint Bernard in een vruchtbare vallei te midden van net zulke vruchtbare hellingen. Ze was de eerste Cisterciënzer abdij in de Rouergue. Ondanks de harde tijden gedurende de 100-jarige Oorlog, de godsdienstoorlogen en de Franse Revolutie die het kloosterleven bijna lam legden, is het grootste deel van de gebouwen van Sylvanès bewaard gebleven. De kloosterkerk is een kleinood van Cisterciënzer kunst. In het wijde schip en de zijkapellen zijn duidelijk de kenmerken van de overgangsperiode van de Romaanse naar de Gotische bouwstijl te herkennen. De galerij van de kloostergang met zijn gewelven komt uit in de kapittelzaal met ramen uit de 12de eeuw en de sacristie waar u een gebeeldhouwd timpaan kunt bewonderen. Het scriptorium is een grote, in tweeën gedeelde zaal uit de 13de eeuw. Dit architecturale meesterwerk, een van de mooiste van het departement Aveyron en bekend bij specialisten van Romaanse kunst uit Frankrijk en het buitenland, verdiende het om behouden te blijven. Aan het eind van de vorige eeuw is dankzij de inspanningen van de 'Vrienden van Sylvanès' en daarbij bijgestaan door de lokale en nationale overheid en vele sponsors begonnen met de restauratie en rehabilitatie van de abdij. De verlaten en deels vervallen abdij is heden ten dage een cultuurcentrum met internationale bekendheid. www.sylvanes.com.
 

Evenementen en het Internationale Festival van Religieuze Muziek in Sylvanès

De abdij organiseert een wijd scala van culturele, spirituele en muzikale evenementen: een Internationaal Festival van Religieuze Muziek gedurende de zomermaanden, een programma van onderzoek, onderwijs en schepping gebaseerd op de Liturgie en religieuze kunsten, zomercursussen en concerten van koormuziek (solo, koor en religieuze muziek), theater, dans en beeldende kunst (icoon- en frescoschilderen). Daarnaast worden lezingen en seminars rondom culturele, oecumenische en interreligieuze thema's georganiseerd. De abdij is tevens een centrum voor cursussen op het gebied van kunst en cultuur, toegankelijk voor alle leeftijden.
 

 

 

Kaart Sylvanès


Grotere kaart weergeven

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

Vacanceselect is sinds 1984 dé specialist op het gebied van autovakanties in Europa.
Canvasholiday is een betrouwbare organisatie met bijna 50 jaar ervaring.
Topic Travel Vakantiehuizen is dé specialist voor uw vakantie in Frankrijk.
Uw droomvakantie begint in een Belvilla vakantiehuis!
Petit Paradis. Uit ervaring weten wij wat jonge ouders belangrijk vinden.
Roan verzorgt al meer dan 28 jaar luxe kampeervakanties voor gezinnen.
Ecamp, geniet van de gezelligheid van de camping!
Eurocamp campings hebben allemaal 4 of 5 sterren.
SNP van ANWB is specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke reizen.
Als onderdeel van ANWB staat Pharosreizen voor zekerheid en betrouwbaarheid.
Agence Belle France is gespecialiseerd in de verhuur van Franse vakantiehuizen
Arke heeft een enorm aanbod voordelige vakanties.
FI Exclusif staat voor optimale service en een breed aanbod van betaalbare vakantiehuizen
 
 Weer vandaag
vandaag
 
 Weer morgen
morgen