Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Île-de-France > Seine-et-Marne

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Aangeboden door
 

Departement Seine-et-Marne

Het departement Seine-et-Marne heeft het bekende Fontainebleau als hoofdstad en dankt zijn naam aan de Seine en de Marne die, respectievelijk in het zuiden en in het noorden, de streek doorkruisen. Het departement grenst in het noorden aan de Oise, in het oosten aan de Marne en Aube, in het zuidoosten aan de Yonne, in het zuiden aan de Loiret en in het westen aan de regio Parijs. Het is een relatief groot departement. Het departement Seine-et-Marne beslaat 49 procent van de oppervlakte van de regio Île-de-France. Er groeit 135.000 ha bos en er zijn 2000 km waterlopen. Het is een streek van indrukwekkende kastelen, bijvoorbeeld dat van Fontainebleau en dat van Vaux-le-Vicomte. Er is ook het schildersdorp Barbizon, befaamd dankzij de landschapsschilders uit de 19de eeuw. In het oosten, tussen Marne en Seine, bevindt zich de Briestreek, die heerlijke kaassoorten voortbrengt.  Het department pronkt sinds enkele jaren met het bekende pretpark Disneyland Parijs, in Marne-la-Vallée. www.tourisme77.net.

Departementshoofdstad Fontainebleau

Fontainebleau telt ruim 15.000 inwoners en staat bekend om zijn Kasteel en om het omringende bos, het Fôret de Fontainebleau. Fontainebleau ligt circa 65 km ten zuidoosten van Parijs aan het zuidelijke uiteinde van de Briestreek. In het noordoosten wordt het begrensd door de kleinere plaats Avon, waarlangs de rivier de Seine loopt. Fontainebleau ligt in het midden van het Fôret de Fontainebleau, een van de grootste bossen van Europa, dat tussen de 20 en 30 km in doorsnee is. Aan de rand van het bos liggen dorpen, zoals de kunstenaarsdorpen Barbizon en Moret-sur-Loing, en de stad Melun. Fontainebleau wordt doorsneden door twee grote straten: de Rue Grande loopt van noord naar zuid en de Rue de France loopt van oost naar west. Ze komen bij elkaar ter hoogte van het Château. Het kasteel is een fascinerende combinatie van stijlen. De charme van Fontainebleau komt voort uit de losheid van het complex en het bosgebied waarin het ligt. www.fontainebleau.fr en www.musee-chateau-fontainebleau.fr.
 

 

 

Bezienswaardigheden Seine-et-Marne

Barbizon

Het kleine plaatsje Barbizon ligt ten zuiden van Parijs, aan de rand van het Fôret de Fontainbleau. De plaats is beroemd vanwege de schilderschool van Barbizon. Bekende schilders uit deze school zijn o.a. Rousseau, Millet en Daubigny. Het voormalige atelier van Millet kan bezichtigd worden. www.barbizon-tourisme.com.

 

Disneyland Resort Parijs

Het themapark- en recreatiecomplex Disneyland Parijs ligt op ongeveer 32 kilometer ten oosten van Parijs. Het complex werd op 12 april 1992 geopend als Euro Disney met als enige park Euro Disneyland (het huidige Disneyland Park). Op 1 oktober 1994 werd de officiële naam van het park veranderd in Disneyland Paris. Op 16 maart 2002 opende het tweede park van het resort, het Walt Disney Studios Park. Hiermee veranderde ook de naam in Disneyland Resort Paris. Het gehele Disneyland Resort Paris is een complex van 19 km² en omvat themaparken, hotels, uitgaans- en winkelgelegenheden, een golfterrein, een RER- en TGV-station en meer. Het station Marne la Vallée-Chessy biedt sinds 1994 een directe verbinding met de Franse steden, België en Nederland via de TGV. Het park ligt aan de autoroute A4. Hierdoor is het complex ook met de auto goed bereikbaar. www.disneylandparis.nl.

 

Provins


Provins was in de middeleeuwen het handelscentrum van de Champagne en had bijna 80.000 inwoners. Tegenwoordig telt de stad ongeveer 12.000 inwoners. Het was een Romeinse voorpost belast met de grensbewaking tussen Ile de France en Champagne. De oude ommuurde bovenstad (Ville Haute) bezit belangrijke middeleeuwse gebouwen, waaronder de Tour de César (zie foto), een 44 meter hoge wachttoren, de Porte St-Jean, Porte de Jouy en de Grange aux Dîmes. In de benedenstad vindt u enkele oude kerken waarvan de St-Quiriace zeker de moeite waard is. www.provins.net.
 

 

Château-Landon

Château-Landon ligt ten zuiden van Parijs en doet nog middeleeuws aan. Het bezit enkele belangrijke gebouwen, waaronder een Romaanse kerk uit de 11de - 14de eeuw en de overblijfselen van de Saint Séverin abdij uit de 12de eeuw.
www.mairie-chateau-landon.fr.

 

Larchant

Larchant, ten zuiden van Parijs, vestingstad met een 12de/13de-eeuws heiligdom van St-Mathurin, dat later bedevaartplaats werd. Het heiligdom bevat prachtige kunstwerken in Romaanse en gotische stijl, waaronder wandschilderingen uit de 12de-eeuw.
www.larchant.com.

 

Maincy

Vaux-le-Vicomte is een 17de-eeuws kasteel, ten noorden van Melun, niet ver van Fontainebleau. Het kasteel is gebouwd in opdracht van Nicolas Fouquet. Het diende als voorbeeld voor het kasteel van Versailles. Het kasteel bezit de mooiste tuinen in Ile de France, ontworpen door de landschapsarchitect André Le Nôtre. Tegenwoordig is dit kasteel van groot belang voor de culturele en politieke geschiedenis van Frankrijk. Het behoort samen met de kastelen van Versailles, Maisons-Laffitte en Fontainebleau tot de populairste 17de-eeuwse kastelen in Frankrijk. Het zijn de stille getuigen uit het Ancien Régime. www.vaux-le-vicomte.com.

 

Weer Seine-et-Marne (hoofdstad Fontainebleau)

   

 

Kaart Seine-et-Marne


Grotere kaart weergeven

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

Vacanceselect is sinds 1984 dé specialist op het gebied van autovakanties in Europa.
Canvasholiday is een betrouwbare organisatie met bijna 50 jaar ervaring.
Topic Travel Vakantiehuizen is dé specialist voor uw vakantie in Frankrijk.
Uw droomvakantie begint in een Belvilla vakantiehuis!
Petit Paradis. Uit ervaring weten wij wat jonge ouders belangrijk vinden.
Roan verzorgt al meer dan 28 jaar luxe kampeervakanties voor gezinnen.
Ecamp, geniet van de gezelligheid van de camping!
Eurocamp campings hebben allemaal 4 of 5 sterren.
SNP van ANWB is specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke reizen.
Als onderdeel van ANWB staat Pharosreizen voor zekerheid en betrouwbaarheid.
Agence Belle France is gespecialiseerd in de verhuur van Franse vakantiehuizen
Arke heeft een enorm aanbod voordelige vakanties.
FI Exclusif staat voor optimale service en een breed aanbod van betaalbare vakantiehuizen
 
 Weer vandaag
vandaag
 
 Weer morgen
morgen
 
 Departementen Frankrijk
 
Vrij Uit