Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Dordogne > Périgueux

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Périgueux, een stad om van te smullen

De stenen van de muren zijn goudgeel, net als het knapperige brood. De ronde koepels van de kathedraal doen onweerstaanbaar denken aan meringue. De bovendorpels en uitbouwen van de renaissancehuizen zijn net zo bewerkt als het huis van de heks uit Hans en Grietje. Is het het een belediging om een tweeduizend jaar oude stad, en zijn Romeinse en Middeleeuwse verleden, te vergelijken met de heerlijkste gerechten? De 20.000 genodigden en bezoekers van de kookboekenbeurs "Salon du Livre Gourmand", half november, kwellen zichzelf niet met dit soort vragen. Voor hen is Périgueux wel degelijk de stad van alles wat lekker is. Woorden en gerechten, alle vormen van kunst en festiviteiten, een stad die uitnodigt om zich te goed te doen aan al het heerlijke dat de aarde te bieden heeft. Périgueux bezoeken, dat is fijnproeverskunst bedrijven. Hier zijn drie eenvoudige recepten om te oefenen:

1. Naar de markt

Loop met een stevige mand aan de arm en met vastberaden pas op een zaterdagochtend naar de Place du Coderc of de Place de la Claustre, in de oude binnenstad. Loop eerst de stalletjes rond, snuif de geuren op en bewonder de kleuren. Ga gerust in de rij staan, dat is een goed teken. Gevogelte en eenden, fruit en groenten, eekhoorntjesbrood en truffels in het seizoen... Alles is kersvers! En van november tot en met maart kunt u op het Place Saint-Louis ingewijd worden in de geheimen van foie gras door uzelf uit te nodigen op de beroemde 'marché au gras' (markt met vetproducten).

 

2. Slenteren door de oude binnenstad

Tussen de cours Fénelon, cours Montaigne en cours Tourny slaat het hart van het oude Périgueux. Van steegjes tot passages, van pleintjes tot achterplaatsen, van torens tot hotels geven de Middeleeuwen en de Renaissance hun schatten bloot. Een schitterend erfgoed van kerkportalen, trappen, timpanen en loggia's die u overdag kunt bewonderen., maar ook 's nachts... bij het licht van de fakkels.

 

3. Teruggaan tot aan de wortels

Vóór Périgueux was er Vesone, de Gallo-Romeinse stad. Daar werd in 1959 een huis uit de oudheid ontdekt. Dit huis opgegraven uit een lange slaap, liet zijn muurschilderingen, zijn centrale met bassin versierde tuin, zijn badruimte, de keuken en verwarmingssysteem zien. De architect Jean Nouvel had het geniale idee om dit juweeltje in te bouwen in glazen en metalen wanden om er een fantastisch museum van te maken. www.tourisme-perigueux.fr en www.ville-perigueux.fr.
 
 

 

Salon du Livre gourmand

De kookboekenbeurs "Salon du Livre Gourmand" werd voor het eerst gehouden in 1990 en kende onmiddellijk succes. Ongetwijfeld omdat niets smakelijker is dan een ontmoeting tussen grote koks, goede schrijvers en een publiek dat verzot is op lekkere recepten, kleine geheimpjes en mooie boeken. In de koop der jaren heeft de "keuken" van de beurs zich steeds verrijkt met nieuwe ingrediënten: lezingen, literair café, exposities, prijs van de fijnproeversnovelle, een ander land ter gast. Welk andere stad dan Périgueux kon een zo smakelijk recept uitdenken? www.livre-gourmand.fr.
 

Kaart Périgueux


Grotere kaart weergeven

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl