Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Languedoc-Roussillon > Pelgrimsroutes

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella

De paden die vanuit heel Europa naar Santiago de Compostella in Spanje voeren, behoren tot de oudste en mooiste wandelroutes ter wereld. De Languedoc-Roussillon wordt sinds mensenheugenis door pelgrimsroutes doorkruist. De meest indrukwekkende zijn de paden naar Santiago de Compostella, ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Twee van deze pelgrimsroutes, die van Arlès en die van Le Puy-en-Velay, lopen door deze regio. Pak uw wandelstok en treedt in de voetsporen van de pelgrims. Sinds in het jaar 813 in Compostella volgens de legende het graf van de apostel Sint Jakobus is terug gevonden, lopen elk jaar duizenden gelovigen en ongelovigen de bedevaartroutes naar Santiago. Vier historische routes, die in 1140 door Aymeric Picaud, een monnik uit Poitou, zijn vastgelegd in de Codex Calixtinus, voeren de pelgrims uit heel Europa, van de Oeral tot Scandinavië, naar Zuid-Frankrijk. Vandaar trekken zij over de Pyreneeën naar het bedevaartsoord. De eerste drie routes komen samen bij Ostabat in het Baskenland. Na Puente la Reina in de Spaanse Navarre, vormen zij samen met de Via Tolosana de grote route naar Santiago, de Camino Frances. Nog steeds worden deze in de twaalfde eeuw getraceerde historische pelgrimsroutes regelmatig en met dezelfde vroomheid door de pelgrims gevolgd.

De Via Tolosana - de pelgrimsroute van Arlès

Vanaf Arlès voert de Via Tolosana of Via Arletanensis over 1588 kilometer (een voettocht van 64 dagen) naar Santiago de Compostella. Diverse halteplaatsen zijn nu belangrijke bezienswaardigheden, verbonden door de huidige wandelroute GR 653: de abdijkerk van Saint-Gilles met zijn beroemde Romaanse portaal, Montpellier, de abdij van Saint-Guilhem-le-Désert, Lodève, het kasteel van de hospitaalridders van Usclas en tenslotte de priorij van Saint-Michel-de-Grandmont.

 

De Via Podiensis - de pelgrimsroute van Le Puy-en-Velay

Dit is één van de oudste routes naar Santiago de Compostella. De 1530 kilometer lange Via Podiensis is in 951 ingewijd door de bisschop Godelsac. Hij begint bij Le Puy-en-Velay en doorkruist de Gévaudan in de Lozère (GR 65). Deze route is een verlengstuk van de Oberstrasse, de pelgrimsroute uit Centraal-Europa. Het gedeelte van Le Puy tot aan Conques loopt over de hoogvlakten van de Margeride en de Aubrac. De hoofdroute van Saint-Alban naar het Hôpital d'Aubrac is bezaaid met kerken (zie foto) en priorijen, die voorheen de pelgrims onderdak boden. De route door de Lozère komt uit bij de Notre-Dame des Pauvres in de Aubrac. Tegenwoordig is de route van Le Puy, een voettocht van 62 dagen, nog het meest in gebruik. Langs deze route vindt u dan ook de meeste overnachtingsmogelijkheden.
 

 

 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl