Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Verkeer > Parkeerplaatsen Frankrijk

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Parkeerplaatsen Frankrijk

In Frankrijk zijn er over het algemeen langs elke snelweg wel parkeerplaatsen te vinden. Alleen sommige kortere snelwegen of snelwegen langs steden beschikken hier niet over. Er bestaan twee soorten parkeerplaatsen: de “aires de repos” (rustplaatsen), op ongeveer elke 20 km, en de “aires de service” (serviceplaatsen), op ongeveer elke 60 km. Op de aires de repos zijn geen voorzieningen – het is een parkeerplaats – maar het is er rustiger dan op de aires de services. Deze laatste zijn vaak groot en beschikken altijd over een benzinestation. Een aire de repos bestaat uit een parkeerplaats, een picknickhoek en een sanitair blok. Bij een aire de service zijn dezelfde voorzieningen te vinden en er is bovendien een benzinestation en een winkel. Bovendien is er meestal ook een eetgelegenheid te vinden, voor zowel een snelle hap (broodjes) of een wat uitgebreidere maaltijd in een cafetaria of een (keten)restaurant (bijv. L’Arche en Autogrill). Op de allergrootste aires de services is vaak ook een hotel te vinden. Op de snelwegen zijn genoeg parkeerplaatsen te vinden. Op de oudere wegen (de A6 bijvoorbeeld) zijn er aires de repos te vinden op ongeveer elke 10 km en aires de service zijn vaak minder dan 50 km van elkaar verwijderd. Op de nieuwere wegen (de A5 bijvoorbeeld) is er wat meer ruimte tussen de verschillende parkeerplaatsen gelaten. De aires de repos zijn hier 20 km van elkaar verwijderd en de aires de service liggen op 60 km van elkaar. De aires de repos worden op z’n verst 2000m voor de parkeerplaats aangegeven. Hieronder een voorbeeld:

 

Bewegwijzering bij de parkeerplaatsen

 
Bord Betekenis Bord  Betekenis 
Image:Aire 2000m.jpg Informeert de automobilist over de nabijheid van een aire de repos/service. Image:Sortie vers aire.jpg Dit bord wijst de automobilist naar een invoegstrook richting een aire de repos/service.
Image:Affectation de voie aire.jpg Dezelfde functie als het bovenstaande bord. Dit bord geeft aan dat er een speciale invoegstrook is voor de parkeerplaats. Image:Entree aire.jpg Entree van een parkeerplaats.
Image:Sortie aire.jpg Uitgang van een parkeerplaats.

Voorzieningen op de parkeerplaats
De onderstaande borden zijn boven de bewegwijzeringborden geplaatst, die zich op 300 m, 1000 m, 10 km en 20 km bevinden. Ze informeren de automobilist over de voorzieningen die op de parkeerplaats aanwezig zijn.

 
Bord Betekenis Bord Betekenis
Parkeerplaats. Elke aire heeft natuurlijk een parkeerplaats en daarom is dit bord niet altijd aanwezig. Picknickruimte (aanwezig op bijna alle parkeerplaatsen).
Speelplaats. Op meer de helft van de parkeerplaatsen is tegenwoordig een speelplaats aanwezig. Aanpassingen voor gehandicapten. Tegenwoordig zijn er op de meeste parkeerplaatsen voorzieningen te vinden. Dit bord is vaak te zien boven het grote bord dat zich bevindt op 300 m van de parkeerplaats.
Verkoop van warme dranken of een klein restaurant (café). Image:Restaurant-cafeteria.jpg Restaurant, cafetaria of andere eetgelegenheid.
Image:Station service.jpg Benzinestation, 24h per dag en 7 dagen per week geopend.  Image:Station service-panneau petrolier.jpg Hetzelfde bord als voor een benzinestation, alleen hierbij wordt ook het logo van de oliemaatschappij aangegeven.
Image:Station service-gpl.jpg Benzinestation, 24h per dag en 7 dagen per week geopend. Bovendien is hier een LPG-pomp aanwezig. Image:Station service-gpl-panneau petrolier.jpg Hetzelfde bord als voor een benzinestation, alleen hierbij wordt ook het logo van de oliemaatschappij aangegeven.
Image:Hotel.jpg Hotel. Tegenwoordig zijn er slechts 25 hotels langs de snelweg te vinden. Op de grootste parkeerplaatsen. Image:Distributeur billets de banque.jpg Aanwezigheid van een pinautomaat.
Image:Telephone sur aire.jpg Telefooncel. Dit bord wordt vooral gebruikt voor de aires de repos. Image:Panneau info sur aire.jpg Aanwezigheid van een informatiepunt. Het kan gaan om een informatiebord (aires de repos) of een VVV-kantoor (aires de service).
Image:Toilettes sur aire.jpg Aanwezigheid van een gratis sanitair blok. Dit bord is vooral aanwezig op de gratis snelwegen. Image:Vidange caravanes-campings car.jpg Mogelijkheid voor campers of caravans om afvalwater te lozen.
Image:Chemin detente sur aire.jpg Aanwezigheid van een kleine wandelroute of pad. Image:Point detente.jpg Mogelijkheid voor ontspanning.
Image:Point de vue.jpg Uitzichtpunt over een mooi landschap of een bepaalde plaats.  Image:Depannage.jpg Kleine garage voor snelle reparaties.
Image:Produits regionnaux.jpg Verkoop van regionale producten.

 

 

 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.000.000 beoordelingen over ruim 250.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 40.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl