Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Hérault > Montpellier

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Montpellier

Een stad met een universitaire en wetenschappelijke traditie, bekend om zijn zakelijk toerisme, dat sinds vijftien jaar wordt ontwikkeld rond het congrespaleis met het hoogste bezoekersaantal van Frankrijk. Montpellier is sinds mensenheugenis een kruispunt van culturele, wetenschappelijke en artistieke uitwisselingen. Dicht bij de internationale luchthaven en met de TGV op drie uur van Parijs, zet deze trots zijn traditie voort. Het dorp dat in de 5de eeuw is ontstaan op de handelsroute van het zout is uitgegroeid tot de achtste stad van Frankrijk en heeft in veertig jaar grote bekendheid opgebouwd. De regionale hoofdstad met 250.000 inwoners laat zich meevoeren door de 70.000 studenten en wordt gekenmerkt door veel dynamiek en vakmanschap om de stad tot ontwikkeling te brengen. De nieuwe tram (zie foto), het museum Fabre, de Amazonekas en het aquarium Mare Nostrum. Al deze nieuwe realisaties, ontworpen in harmonie met de oude binnenstad, getuigen van een buitengewoon aangename leefomgeving. Ook de bescherming van het milieu heeft prioriteit  bij de ontwikkeling van de stad. Montpellier heeft zijn modernisering toevertrouwd aan beroemde architecten: de neoklassieke wijk Antigone van Ricardo Bofille, de duidelijk moderne mediatheek Emile Zola ontworpen door Chemetov, de Corum-Opéra Berlioz van Claude Vasconi, en uiteraard het volledig gerenoveerde museum Fabre dat de regio op de internationale kunstscene plaatst.

Het historische centrum

Omringd door deze proeftuin voor de urbanisatie biedt de oude binnenstad alle charme van een middeleeuwse stad. Het historische centrum, de 'écusson' genoemd vanwege de vijfhoekige vorm die doet denken aan een 'écu', een wapenschild, is nu een voetgangersgebied met een aantrekkelijke wirwar van smalle straatjes met charmante pleinen en fraaie herenhuizen. Het hart van deze levendige, beschermde binnenstad is de Place de la Comédie. Hier vindt u het operagebouw, gebouwd in de 19de eeuw naar het model van de Opéra Garnier in Parijs, en het beeld van de drie gratiën. In het westen voert de Arc de Triomphe naar de promenade van de Peyrou, een plein met Koninklijke allure ter ere van Lodewijk XIV, de weldoener van de stad. Hier rondom liggen de ruime boulevards, die verwijzen naar Baltard, Haussemann of Viollet-le-Duc en door hun Parijse invloed een extra elegantie geven aan het geheel.
 

 

 

De oudste faculteit van de christelijke wereld

Sinds de stad in de middeleeuwen vele denkers, filosofen en doktoren verwelkomde, aangetrokken door de in de 13de eeuw gestichte medische faculteit, is een duurzame band ontstaan met de wetenschappers en schrijvers. In de 16de eeuw studeerden hier Rabelais, Nostradamus en Rondelet. Ook Lapeyronie, de dokter van Lodewijk XV, studeerde in Montpellier. Het grote ziekenhuis in het noorden van de stad draagt dan ook zijn naam. Al deze beroemde denkers werden in de voetsporen gevolgd door vele wetenschappers en artiesten, die de stad tot een belangrijk centrum hebben gemaakt voor wetenschappelijk onderzoek (geneeskunde, medicijnen, agronomie) en culturele uitwisseling (de festivals Montpellier Danse, Radio France, Printemps des Comédiens en Internationales de la Guitare) en veel hebben bijgedragen aan zijn internationale uitstraling. www.ot-montpellier.fr.

 

Festival Radio France et Montpellier

Het Festival Radio France et Montpellier is in 1985 opgericht om klassieke en verassende muziek, beroemde musici en jonge talenten, en oude accenten en nieuwe geluiden bij elkaar te brengen. Dit festival, in eerste instantie gebaseerd op het muziekproductiebeleid van de openbare omroep Radio France, is in het rijke architecturale en toeristische kader van Montpellier tot grote bloei gekomen. Het Festival de Radio France breekt elk jaar zijn bezoekersrecord en verwelkomt nu vrijwel 100.000 mensen. Gedurende zijn bestaan heeft het festival, trouw aan de uitgangspunten bij de oprichting, zijn programmabeleid behouden en geoptimaliseerd.
www.festivalradiofrancemontpellier.com.

 

Museum Fabre

De grondlegger van dit museum is François Xavier Fabre (1766-1837), een getalenteerde schilder en kunstverzamelaar die zijn uitzonderlijke verzameling heeft geschonken. Het in 1828 geopende museum Fabre is vervolgens verrijkt met twee andere schenkingen. Die van Antoine Valedau, met de scholen van Nord, Rubens, Steen en Ruidael maar ook bijvoorbeeld Bourdon, Greuze en Girodet, en vervolgens de schenking van de mecenas Alfred Bruyas, met werk van Corot, Millet, Courbet, Delacroix, David, Géricault en Ingres. Na een renovatie en uitbreiding heeft dit museum in 2007 zijn deuren heropend, klaar voor de 21ste eeuw. Met behulp van nieuwe technologieën wordt een fraai parkoers geboden. De zalen verenigen Vlaamse en Hollandse meesters uit de 16de- en 17de eeuw, Italiaanse schilderkunst uit de renaissancetijd en de 17de eeuw, Franse kunst uit de 17de- en 18de eeuw en moderne kunst uit de 19de eeuw, met de zalen Cabanel, Courbet, Bazille, Jean Hugo en de 20ste eeuw, met onder meer Simon Hantaï, de beweging Support Surface en François Morellet. Tot besluit bezit het museum een unieke verzameling schilderijen van Pierre Soulages.
 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share

  

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl