Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Haute-Savoie > Mont Blanc Massief

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Mont Blanc Massief

De Mont Blanc is met 4811 meter de hoogste berg van de Alpen en behoort daarom tot de drukst bezochte berggebieden in Frankrijk. Veel toeristen maken hier wandel- en trektochten die door de hoge ligging en de ruigheid van het gebied vaak behoorlijk moeilijk zijn. Zeker voor lange wandelingen is ervaring gewenst. Één van die lange wandelingen staat bekend als de Tour du Mont Blanc. De tocht neemt tussen de 10 en 14 dagen in beslag en leidt u rondom het Massief van de Mont Blanc. Voor bergbeklimmers is het gebied van de Mont Blanc het beroemdste klimgebied in de Alpen. Op alle hoogteniveaus zijn er routes in verschillende moeilijkheidsgraden. Een aantal alternatieve routes hebben een extreme moeilijkheidsgraad t.o.v. de relatief makkelijke normaalroute. Deze relatief makkelijke route behoort daarom tot één van de populairste toeristische plekken in Frankrijk. Het Mont Blancgebied is ongeveer 50 kilometer lang en 15 kilometer breed. De top van 3820 meter hoge Mont Dolent vormt het drielandenpunt tussen Frankrijk, Italië en Zwitserland.

Bezienswaardigheden Mont Blanc Massief

Les Houches

Les Houches is een prima uitvalsbasis voor wandelingen in het Mont Blancgebied. Veel langeafstandswandelaars beginnen in Les Houches aan de Tour du Mont Blanc die via Italië en Zwitserland loopt. De Tour du Mont Blanc is de meest geliefde wandeltocht in de Franse Alpen en is in het hoogseizoen enorm druk. In deze periode is het raadzaam om de tocht goed te plannen en de berghutten vooraf te reserveren. De korte variant van deze wandeltocht heeft de originele naam Petit Tour du Mont Blanc en duurt 4 dagen. Neem voor u aan een tocht begint contact op met de meteorologische dienst in Chamonix. Bij slecht weer is het verstandig om de tocht uit te stellen. Verder is het verstandig om uw plannen voor te leggen aan de medewerkers van het toeristenbureau.
Website: www.leshouches.com.

 

Mont Blanctunnel


In 1965 is de 11,6 kilometer lange tunnel die dwars door het Massief van de Mont Blanc loopt geopend. De 8,6 meter brede tunnelbuis bevat twee rijstroken en loopt van Chamonix-Mont-Blanc naar het Franstalige dorp Courmayeur in de Italiaanse regio Valle d'Aosta. Vooral het vrachtverkeer maakt veel gebruik van de verbinding die jaarlijks ongeveer 1,4 miljoen voertuigen verwerkt. www.tunnelmb.net.


 

 

 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl