Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Lotharingen > Meurthe-et-Moselle

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Departement Meurthe-et-Moselle

Het departement van Meurthe-et-Moselle ligt in het hartje van Lotharingen. Het grenst in het noorden aan de Belgische provincie Luxemburg, in het oosten aan de Moselle, in het zuiden aan de Vosges (Vogezen) en in het westen aan de Meuse. Het is een groot departement (5.235 km2) dat ruim 700.000 inwoners telt. Het 54ste departement dankt zijn naam aan twee rivieren. Dit zijn de Meurthe en de Moezel. Het is tevens een van de meest beboste departementen van het land. Het departement omvat verschillende gebieden. In het noorden ligt Longwy, vermaard voor zijn aardewerk. De streek rond Pont-à-Mousson geldt als ideaal vertrekpunt voor tal van toeristische routes. Aan deze routes vindt u o.a. de abdij van de Premonstranzen en het Regionaal Natuurpark van Lotharingen. Rond Toul strekken zich prachtige wijngaarden uit. Het zuiden van het departement is tal van groene zones rijk. Oo bevinden zich er diverse mooie kastelen en de vermaarde heuvel Sion. Aan de voet van de Vogezen kan men ten slotte het 270 hectare grote meer van Pierre-Percée ontdekken. www.cdt-meurthe-et-moselle.fr.

Departementshoofdstad Nancy

Nancy telt ruim 100.000 inwoners en is het bestuurlijk centrum van het departement Meurthe-et-Moselle. Nancy is gelegen aan de oever van de Meurthe en aan het Rijn-Marne-kanaal. De stad bezit veel prachtige 18de-eeuwse gebouwen, waardoor het het ideale voorbeeld van een barokstad in Frankrijk is. Het gezicht van de stad wordt mede bepaald door de industrie en de universiteit. Al wordt het middelpunt van de stad gevormd door het zogenaamde Point Central (kruising van de Rues St-Dizier, St-Georges en St-Jean), het échte centrum is het ten noorden van de kathedraal gelegen Place Stanislas, aangelegd in het midden van de 18de eeuw en qua vorm betreft uniek in Frankrijk. Het plein wordt omringd door vijf paleizen en in het midden staat het standbeeld van koning Stanislas. Het grootste paleis is het stadhuis, waarvan het trappenhuis een prachtige balustrade heeft. Aan de westzijde van het plein in het Musée des Beaux-Arts vindt u een collectie belangrijke schilderijen uit de 16de-19de eeuw. Andere bezienswaardigheden zijn het Palais du Gouvernement, het Palais Ducal en de franciscaner kerk Egláse des Cordelters.  www.ot-nancy.fr.
 

 

 

Bezienswaardigheden Meurthe-et-Moselle

Baccarat

Baccarat ligt aan de rivier de Meurthe, waarover een zeven bogen tellen brug van rode zandsteen spant. Andere bezienswaardigheden zijn het Musée du Cristal en de uit 1957 daterende kerk. In het museum is een verzameling antieke en moderne producten uit de lokale kristalfabrieken tentoongesteld. Baccarat is hier al sinds 1764 beroemd om. De kerk is een uiterst modem betonnen bouwwerk, met een merkwaardige driehoekige toren. www.ville-baccarat.fr.

 

Lunéville

Lunéville was van 1702 tot 1732 de residentie van de Lotharingse hertogen. Het kasteel stamt uit de 18de-eeuw en betreft een imitatie van Versailles. Het huisvest nu het historisch museum van Lunéville. De kerk St-Jacques is uit het midden van de 18de-eeuw. www.ot-lunevillois.com.

 

St-Nicolas-de-Port


De basiliek van Saint-Nicolas-de-Port is een enorme kerk gebouwd in flamboyant-gotische stijl. De kerk is opgericht door René II, Hertog van Lotharingen en Bar, nadat hij tijdens de slag bij Nancy op 5 januari 1477 Karel de Stoute had verslagen. Hierdoor kon Lotharingen onafhankelijk blijven. Ze werd zwaar getroffen door de bombardementen in 1940 bij het begin van WO II. In 1985 werd ze gerestaureerd dankzij een rijke Portoise die naar Amerika was geëmigreerd (Camille Croué Friedman). De kerk werd in oude luister hersteld door deze restauratie die maar liefst vijftien jaar duurde. De basiliek van St-Nicolas-de-Port is even indrukwekkend als een  kathedraal en staat in het centrum van de stad. www.saintnicolasdeport.com.

 

Toul

Toul, in het dal van de Moezel, was van grote betekenis in de middeleeuwen als bisschopszetel en Vrije Rijksstad (tot 1648). In de Romeinse tijd stond de stad bekend als Tullum Leucorum.De stad wordt omringd door de oude muren uit de 17de-eeuw met vier poorten. Kathedraal St-Etienne uit de 13de/14de-eeuw met laatgotische voorgevel en twee achthoekige torens van 65 meter hoog. De kloostergang (mooie 'flamboyante gotiek') dateert uit de 16de-eeuw. Vooral in de Rue Général-Gengoult nog oude huizen tot uit de 14de-eeuw. 13 kilometer naar het noorden, bij Andilly, het grootste Duitse soldatenkerkhof uit de Tweede Wereldoorlog (33.110 graven). www.ot-toul.fr.

 

Kaart Meurthe-et-Moselle


Grotere kaart weergeven

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl