Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Champagne-Ardenne > Marne

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Aangeboden door

Departement Marne

Het departement Marne grenst in het noorden aan de Ardennen, in het oosten aan de Meuse, in het zuidoosten aan de Haute-Marne, in het zuiden aan de Aube, in het zuidwesten aan de Seine-et-Marne en in het westen aan de Aisne. De Marne ligt in het centrum van de Champagnestreek. De nagenoeg 30.000 hectare wijngaarden liegen er niet om. De beroemdste champagnehuizen bevinden zich in Reims en Épernay. Het beroemdste bouwwerk is ontegenzeglijk de kathedraal van departementshoofdstad Reims, waar twintig Franse koningen werden gekroond. De Marne wordt ingedeeld in een aantal streken, bijvoorbeeld de Montagne van Reims (de heuvels in de omgeving van de departementshoofdstad), de vlakke graanstreek rond Châlons-en-Champagne, de fraaie, zeer toeristische vallei van de Marne, de Tardenois met zijn Romaanse kerken, het indrukwekkende Lac du Der-Chantecoq,  de streek bij Sézanne met haar romantische vijvers, heuvels en kastelen, de uitgestrekte wouden van de Argonne en de typische dorpjes in de omgeving van Vitry-le-Francois. www.tourisme-en-champagne.com.

Departementshoofdstad Reims

De traditierijke kroningsstad Reims is sinds de 4de eeuw een bisschopszetel (tegenwoordig aartsbisdom). De stad is beroemd om zijn Kathedraal, die tot de meesterwerken van de gotiek behoort. Tevens geniet Reims bekendheid vanwege de Champagne. In het zuidoosten van de stad vinden we de basiliek St-Rémi. De basiliek St-Rémi is een voormalige abdijkerk met een Romaans hoofd- en dwarsschip. De rest van deze basiliek is geheel gotisch. Aan gedenktekens uit de Romeinse tijd bezit Reims het gedeeltelijk blootgelegde forum en de triomfboog Porte de Mars uit de 2de eeuw na Christus. Deze triomfboog diende tot 1544 als stadspoort. De stadspoort werd in 1817 blootgelegd. Reims is een stad waarbij het verleden en het heden op een indrukwekkende wijze met elkaar verbonden zijn. De stad telt ongeveer 200.000 inwoners.  www.reims-tourisme.com.
 

 

 

Bezienswaardigheden Marne

Châlons-en-Champagne

Châlons-en-Champagne ligt ingelsoten tussen de rivier de Marne en enkele kleine kanalen. Het is een leuk stadje met mooie 17de- en 18de-eeuwse herenhuizen. Tevens bezit het oude vakwerkhuizen en oude bruggen over de Mau. Bezienswaardigheden zijn o.a. de Cathédrale St-Etienne, de Eglise Notre-Dame-en-Vaux en het kloostermuseum Musée du Cloître de Notre-Dame-en-Vaux. Verder is Châlons-en-Champagne nog in het bezit van Le Petit jard. Deze tuin ligt aan de rivier en biedt uitzicht op de tolpoort Château du Marché. www.chalons-en-champagne.net.

 

Epernay

Epernay is naast Reims de belangrijkste stad voor de Champagnewijn. In de Avenue de Champagne leest men de namen van wereldberoemde Champagneproducenten die in de meeste gevallen bezoekers ontvangen en soms (Moët & Chandon en Mercier bijvoorbeeld) ook uitgebreid rondleidingen geven. Het Musée du Champagne geeft niet alleen een beeld van de geschiedenis van de wijn met oude wijnpersen, maar bezit ook vondsten uit de oude geschiedenis. www.ot-epernay.fr.

 

Hautvillers

Dit charmante dorpje tegen de Montagne de Reims aan, heeft een benedictijner abdij die een grote rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de Champagne. Dom Pérignon, de monnik die tevens keldermeester was wist de kwaliteit van de Champagne zo te verbeteren dat er een nieuwe industrie geboren werd. www.tourisme-hautvillers.com.
 

L'Épine

Een bezoek aan L'Épine is alleen de moeite waard om een bezoekt te brengen aan de Basilique Notre-Dame. Deze basiliek uit de 15de - 16de-eeuw heeft de afmetingen van een kathedraal en is sinds de Middeleeuwen een belangrijke bedevaartsoord.
 

Parc naturel régional de la Montagne de Reims

Tussen Reims en Epernay ligt het Parc Naturel Régional de la Montagne de Reims.  Dit park werd in 1976 gecreëerd. Het beslaat een gebied van 50.000 hectare en omvat 68 dorpen en buurtschappen. Het bestaat uit bossen met wijngaarden op de flanken.
www.parc-montagnedereims.fr.
 

Lac du Der-Chantecoq

Bij Sainte-Marie-du-Lac-Nuisement vindt u het meer Lac du Der-Chantecoq. Het is gelegen in de departementen Marne en Haute-Marne en is met een oppervlakte van 4800 hectare het grootste stuwmeer van Frankrijk. Dit met dijken omringde meer biedt mogelijkheden voor fietsers, wandelaars, vissers en watersporters. Voor faunaliefhebbers zijn er observatieposten van waaruit u de kraanvogels van dichtbij kunt bekijken. In de omgeving vindt u diverse leuke restaurantjes en campings. De rondrit rond het meer duurt ongeveer drie uur. Langs het Lac du Der-Chantecoq ligt in het bosrijke gebied een aantal vakwerkkerken in romaanse en renaissancistische stijl. De houten kerkjes vindt u in Bailly-le-Franc, Chatillon-sur-Broué, Lentilles, Vignory, Outines, Chavanges en Montier-en-Der. www.lacduder.com.

 

Sainte-Menehould

Sainte-Menehould is vernoemd naar de lokale heilige Ménehould. Het stadje is de geboorteplaats van Dom Pérignon, een monnik die de champagne zou hebben uitgevonden. Ook is de stad bekend vanwege een recept voor de bereiding van varkenspoten, de pieds de cochon à la Sainte-Ménehould. De kerk van Sainte-Menehould dateert uit de 13de eeuw. De gebouwen aan het centrale plein van de stad, waaronder het stadhuis, dateren uit de 18de eeuw.
 

Weer Marne (hoofdstad Reims)

   

 

Kaart Marne


Grotere kaart weergeven

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

PHAROS Reizen
www.pharosreizen.nl
Ecamp
www.ecamp.nl
ACSI
www.acsi.eu
Vacanceselect
www.vacanceselect.nl
Allcamps
www.allcamps.nl
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Carazur
www.carazur.nl
Camp2relax
www.camp2relax.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
CampingXL
www.campingxl.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Roan
www.roan.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Topic Travel
www.topictravel.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Vakantiehuizen-Frankrijk.nl
www.vakantiehuizen-frankrijk.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Basic Travel
www.basic-travel.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Novasol
www.novasol.nl
Bungalow.net
www.bungalow.net
HappyHome
www.happyhome.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Kras
www.kras.nl
Arke
www.arke.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Elmar Reizen
www.elmar.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Fiets-Fun
www.fiets-fun.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
HotelSpecials.nl
www.hotelspecials.nl
 
 Departementen Frankrijk