Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Midi-Pyrénées > Markten in de Midi-Pyrénées

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Markten in de Midi-Pyrénées

Als we de streek Midi-Pyrénées doorkruisen, worden we steeds hongeriger en dan zijn de talloze typische markten die in de middagzon liggen een oplossing. De markten van Figeac, Cahors, Revel, Villefranche-de­Rouergue zijn bijvoorbeeld even overvloedig als beroemd: men vindt hier te midden van de façades van roze baksteen of blonde zandsteen allerlei streekproducten. Verder zijn er talrijke markten waarop de specialiteiten van een bepaalde streek verkocht worden. Eén daarvan is de truffelmarkt van Lalbenque, een echte ceremonie waar ingewijden voor goudgeld zo'n 'zwarte diamant' komen kopen. In de departementen Tarn-et-Garonne en Gers zijn er speciale markten voor 'foie gras' en 'confits' die plaatsvinden onder de eeuwenoude hallen van de dorpjes en bastiden. Verder kan in de Gers het mooie ronde stadje Fourcès genoemd worden waar een prachtige bloemenmarkt plaatsvindt. Giroussens is sinds de 17de eeuw bekend om zijn pottenbakkerskunst en organiseert de grootste pottenbakkersmarkt van de streek Midi-Pyrénées. Het in de buurt gelegen dorpje Rabastens brengt met Biocybèle een compleet overzicht van de weldaden van de bioproducten, terwijl in Rabastens-de-Bigorre 'Lou Gran Marcat' plaatsvindt, een ouderwetse markt met kostuums, optochten en muzikanten.

Veel van deze markten gaan gepaard met kleine concerten en feestelijkheden, die sterk de neiging hebben uit te monden in uitgebreide feesten. Een manier om de trots die de bewoners voelen voor de tradities, het land en producten met onnavolgbare kwaliteiten uit te drukken. De roze knoflook van Lautrec, de witte van Beaumont-de-Lomagne en de paarse van Cadours geven zo in hun respectievelijke stadjes aanleiding tot pittoreske knoflookfeesten. Perziken, druiven, aardbeien en andere heerlijkheden uit de Tarn-et-Garonne vormen de bronnen voor het fruitfeest van Moissac. Andere voorbeelden: het kaasfeest van Rocamadour, het worstfeest van Lacaune, het kotelettenfeest van Luz-St-Sauveur, en natuurlijk niet te vergeten het originele varkensfeest van Trie-sur-Baïse. De nachtmarkten hebben ook bijzonder veel succes. In juli en augustus doet men in Vic-Fezensac, Samatan, Solomiac en andere plaatsen in Midi-Pyrénées tijdens de koele nachtelijke uren boodschappen. Vakantiegangers en inwoners komen bij elkaar bij de kraampjes van de producenten en in de straat neergezette tafels, terwijl muziekgroepen hun koperwerk en percussies laten horen. Een onweerstaanbare sfeer die goed laat zien hoe de zomer in de Midi-Pyrénées doorgebracht wordt.
 

 

 

Kaart Midi-Pyrénées


Grotere kaart weergeven

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl