Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Regio's Frankrijk > Regio Aquitaine

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Regio Limousin

De regio Limousin, die zijn naam ontleent aan de stad Limoges, omvat een groot gebied met de departementen Creuse, Haute-Vienne en Corrèze; de hoofdstad Limoges ligt in het noordwesten van Limousin. Vaak wordt Limousin in één adem genoemd met de ten zuid-westen ervan liggende Périgord en Quercy, ten zuidoosten ervan. In deze streek, waar het toerisme nog geen hoge vlucht heeft genomen, is de natuur nog vrijwel onbedorven. De uitlopers van het Centraal Plateau, die nooit hoger zijn dan 1000 meter, worden gescheiden door hoogvlakten en dalen, waarvan het dal van de Vézère het belangrijkst is. Limousin is een waterrijk gebied. Langs de beken en het 1000 hectare grote Lac de Vassioère zijn vele mogelijkheden voor watersporters en vissers. www.tourismelimousin.com.

 

Departementen Regio Limousin

Corrèze

Corrèze grenst in het noorden aan de Creuse, in het oosten aan de Puy-de-Dôme en de Cantal, in het zuiden aan de Lot, in het zuidwesten aan de Dordogne en in het noordwesten aan de Haute-Vienne. Het is ingedeeld in de volgende gebieden. Millevaches-Monédières: waterrijk hoogplateau met turf- en heidevelden. Gorges van de Dordogne, in het oosten: prachtige rivierengten. Vallei van de Dordogne, in het zuiden: zeer aantrekkelijke streek met unieke landschappen, dichte bossen en schilderachtige plaatsen als Turenne en Aubazine. Tulle en het gebied eromheen zijn het hart van de Corrèze: klaterende waterloopjes en lieflijke valleien. De stroomgebieden  van de Vézère en de Auvézère vormen het westelijk gebied van het departement: watermolens, Romeinse bruggen en ook nog het kasteel van Madame Pompadour. De streek rond Brive: knusse dorpjes, glooiende velden en het eeuwenoude kalksteengebied van de Corrèze bij Noailles, met onder meer de befaamde grotten van la Fage. Lees meer.

 

Creuse

Het departement Creuse dankt zijn naam aan de rivier de Creuse die er dwars doorheen loopt. De rivier sluit geografisch aan bij het Centraal Massief en speelt in hoofdzaak een agrarische rol. Het is dun bevolkt (slechts 131.000 inwoners) en heeft als hoofdstad Guéret  (ruim 14.000 inwoners). De grenzen zijn; Indre en Cher in het noorden, Allier en Puy-de-Dôme in het oosten, Corrèze in het zuiden en Haute-Vienne in het westen. Het hooggelegen deel van het departement bestaat uit hoogvlaktes boven 700 m boven de zeespiegel, bijvoorbeeld Basville, Millevaches en La Courtine en uit hoge heuvels, tussen 500 en 700 m. Het hoogste punt ligt 932 m boven het zeeniveau. In het westen strekt zich een lager gelegen gebied uit, onder andere in de omgeving van Gouzon en Grand-Bourg. Het reikt niet hoger dan 500 m. Een vierde van het departement is bos, globaal ongeveer 145.000 ha. De Creuse is tevens een waterrijke streek: er zijn niet minder dan 3800 km waterwegen en talrijke meren en vijvers. Het departement Creuse is opgedeeld in vier landstreken: het Pays de Guéret in het noorden, het Pays Ouest Creuse in het westen, het Pays Combraille en Marche in het oosten en het Pays Sud Creusois in het zuiden. Het 1100 ha grote meer van Vassière is toeristisch het meest bekend. Lees meer.

 

Haute-Vienne

Het departement Haute-Vienne, een deel van de oude provincie Limousin, strekt zich uit in het uiterste westen van het Centraal Massief en wordt in het noorden begrensd door Vienne en Indre, in het oosten door Creuse, in het zuiden door Corrèze en Dordogne en in het westen door Charente. De hoofdstad is Limoges, wereldberoemd om zijn fraaie porselein. De streek is rijk aan historie, tradities en contrasterende landschappen, dooraderd met rivieren: de zacht glooiende, beboste heuvels van de Monts d’Ambazac, de legendarische Monts de Blond, de somptueuze valleien van de Vienne en de Gartempe. Landbouw en vooral veeteelt zijn belangrijk: het slachtvee van de Limousin is erg bekend. De oudste nijverheidstak is de porseleinindustrie. Ook op kunsthistorisch vlak heeft de Haute-Vienne veel te bieden: charmante dorpen, Romaanse kerken, prestigieuze kastelen en manoirs, middeleeuwse burchten (onder andere langs de Richard-Leeuwenhartroute) en een rijke keuze aan musea, waarin het artistieke heden en verleden worden bewaard. Evenals de volkskunst en- tradities. Lees meer.
 

 

 

Bereikbaarheid Limousin

Auto
Afstand Utrecht - Limoges: 860 km waarvan 839 km snelweg. Tijd: 8 uur en 15 minuten. Gemiddelde tolkosten: 32,40 euro. Gemiddelde brandstofkosten: 60,00 euro.

Autosnelwegen in de regio:
A20: Montauban - Bourges
A10: Tours - Bordeaux
A89: Brive-la-Gaillarde - Clermont-Ferrand

Trein
U kunt met de Thalys naar Paris-Nord reizen. Op Paris-Nord reist u met het openbaar vervoer naar Paris-Austerlitz. Vanaf Paris-Austerlitz reist u naar Limoges Benedictins. Reistijs vanaf Paris Austerlitz naar Limoges Benedictins is 3,5 uur.

Vliegtuig
Aéroport International de Limoges - www.aeroportlimoges.com.
 

Kaart Limousin


Grotere kaart weergeven

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl