Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Midi-Pyrénées > Hooggebergte van Midi-Pyrénées

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Reizen in het hooggebergte van Midi-Pyrénées

Alles is levendig, hoog, licht: geen twijfel mogelijk, we zijn in de Pyreneeën, waar de landschappen een combinatie vormen van grandioos en intiem. Een vogelvlucht over drie beslist bergachtige departementen: de Haute-Garonne (de zuidpunt), de Ariège en de Hautes-Pyrénées. Geologen, cartografen en botanisten hadden er meer dan 200 jaar voor nodig de bergketen van de Pyreneeën te leren kennen, want deze was tot in de 18de eeuw nog grotendeels een witte plek op de kaart. Daaruit blijkt hoe ingewikkeld deze bergen tussen Frankrijk en Spanje in elkaar zitten en hoe onuitputtelijk creatief de vele bergvormen zijn: toppen die grote delen van de lucht in beslag nemen, fluwelige bergweiden met tere bloemen, nauwe dalen of glooiende hellingen met dorpjes met leistenen daken.

Dalen

De dalen van Ax, Bethmale, Luchon, la Barousse, Aure, Louron, Barèges, Luz­Saint-Sauveur, Val d'Azun,... : al deze kleine gastvrije streken hebben een geheugen dat vast verankerd is in een herderseconomie waarvan de tradities het onvervangbare parfum hebben van pas geschoren gras. De mensen die men hier ontmoet zijn het evenbeeld van hun landschappen: trots, onafhankelijk, edelmoedig, twintig kilometer verderop geheel anders maar verenigd door hun liefde voor het land en de solidariteit van de berggemeenschappen.
 

 

 

Bergtoppen

De streek Midi-Pyrénées steunt op het hoogste gedeelte van de bergketen, met een flink aantal toppen van meer dan 3000 m. De Pic du Montcalm (3.077 m), Pic du Balaïtous (3.146 m), Vignemale (3.298 m), Pic Long (3.192 m), Pic du Midi (2.872 m): aan deze lijst kunnen de adembenemende 'cirques', halfcirkelvormige bergkommen, toegevoegd worden. Deze zijn geslepen door gigantische, niet meer bestaande gletsjers en vormen zeer typische delen van de Pyreneeën. Het Cirque de Gavarnie met de Mont Perdu als voornaamste top staat zelfs op de wereldranglijst van natuurmonumenten. Toch is het spektakel van het Cirque de Troumouse (zijn wilde buurman), het Cirque d'Espingo in het bergmassief van Luchon en het Cirque de Cagateille bij Aulus ook niet te versmaden. Een andere belangrijke bezienswaardigheid van de Pyreneeën: de Pont d'Espagne bij Cauterets waar een 'festival' van watervallen te zien is, die nu eens wild zijn en dan weer rustig in vloeibare terrassen overgaan. Het water bevindt zich in de Pyreneeën ook vaak hoog: de bergmeren, een ander typisch trekje, zijn talrijk en gemakkelijk te benaderen. Het Natuurreservaat van Néouvielle telt er alleen al 70, waarvan de blauwe, azuurkleurige, jadekleurige schitteringen een blijvende indruk achterlaten op het netvlies.

 

Activiteiten

De bruisende verticaliteit van de Pyreneeën geeft energie, doet een aantal aangename activiteiten ontstaan die overal en door iedereen te beoefenen zijn. Men krijgt hier beslist zin om kennis te maken met canyoning (avontuurlijke afdaling in kloven en bergbeken), rafting (afdaling van bergbeken in rubbervlotten) of hydrospeed (zich laten meesleuren door een woeste bergstroom). Maar hier kan men zich ook in bergbeklimmen specialiseren, parapente beoefenen of een mooi zwart paard van Mérens bestijgen, een bergwandeling met een nacht in een berghut maken of een ochtend fietsen (tot aan de top van de mythische Col du Tourmalet?). De Pyreneeën vormen een ideaal kader voor sportieve recreatie. Ze zijn ook heel geschikt om op kalme wijze te wandelen en trektochten te maken. Alleen of vergezeld door een berggids, op lange-afstandsroutes zoals de GR10 die de kam van de Pyreneeën volgt of op de talloze lussen die in de loop van één dag afgelegd kunnen worden: iedereen kan hier kennis maken met het onbekende, zich interesseren voor het landschap, de uitzonderlijke rijke flora en fauna en het erfgoed van de dorpjes.
 

Kaart Midi-Pyrénées


Grotere kaart weergeven
 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share

  

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl