Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Franche-Comté > Haute-Saône

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Aangeboden door

Departement Haute-Saône

Het departement Haute-Saône, met Vesoul als hoofdstad, is het noordelijkste deel van de regio Franche-Comté. In het noorden grenst het aan het departement van de Vogezen, in het oosten aan het Territoire de Belfort, in het zuidoosten aan de Doubs, in het zuiden aan de Jura, in het zuidwesten aan de Côte d'Or en in het zuidwesten aan de Haute-Marne. De Haute-Saône staat vooral bekend als een gebied dat rijk is aan natuurschoon, want 44 procent van de oppervlakte is bebost en liefst 2.100 km waterwegen slingeren door het landschap. In het noordoosten van het departement strekt zich het plateau van de Duizend Meren uit, een zeer aantrekkelijk gebied, dat soms 'Klein Finland' wordt genoemd. Er is ook de Saône, die zich door het departement een weg baant, langs karakteristieke, stille dorpen in een doorgroen kader. Het departement pronkt bovendien met meer dan 300 beschermde 'Monuments historiques'. www.cdt-tourisme-haute-saone.fr.

Departementshoofdstad Vesoul

Vesoul telt ongeveer 17.000 inwoners. Het bestaat voornamelijk uit oude gebouwen en moderne winkels. Deze mix van oud en modern maakt het stadje zeker de moeite waard. Een bezienswaardigheid is het Musée Georges-Garret met o.a. schilderijen van Jean-Léon Gérôme. www.vesoul.fr en www.cites-patrimoine.com.
 

 

 

Bezienswaardigheden Haute-Saône

Faverney

Faverney bezit een voormalige abdij met kerk waar in 1608 een wonder zou zijn gebeurd.
 

Ronchamp

De oude kapel in Ronchamp, een belangrijke bedevaartsplaats, is tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietigd. In 1950 besluit de Commissie voor Heilige Kunst van het bisdom van Besançon om voor zijn wederopbouw beroep te doen op een overtuigd atheïst: Le Corbusier. En toen kwam het wonder. Met zijn holle en bolle vormen, zijn abstracte glas-in-loodramen, zijn dikke laag beton dat voor dak door moest gaan, zijn kapeltorens, lichtinvallen en kleuren, is de Chapelle Notre-Dame-du-Haut zonder twijfel één van werelds mooiste heilige kunst gebouwen van de 20ste eeuw. www.tourisme-ronchamp.fr.Kaart Haute-Saône


Grotere kaart weergeven

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

  

  Share
  

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

PHAROS Reizen
www.pharosreizen.nl
Ecamp
www.ecamp.nl
ACSI
www.acsi.eu
Vacanceselect
www.vacanceselect.nl
Allcamps
www.allcamps.nl
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Carazur
www.carazur.nl
Camp2relax
www.camp2relax.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
CampingXL
www.campingxl.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Roan
www.roan.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Topic Travel
www.topictravel.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Agence Belle France
www.abfrance.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Vakantiehuizen-Frankrijk.nl
www.vakantiehuizen-frankrijk.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Basic Travel
www.basic-travel.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Novasol
www.novasol.nl
Bungalow.net
www.bungalow.net
HappyHome
www.happyhome.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Kras
www.kras.nl
Arke
www.arke.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl