Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Regio's Frankrijk > Regio Haute-Normandie

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Regio Haute-Normandie (Hoog-Normandië)

Haute-Normandie - Normandië –  de naam wijst er al op – is dat gebied in Frankrijk, waar in de 10de eeuw de uit Scandinavië afkomstige Noormannen zich vestigden, in vrede overigens, op grond van een overeenkomst met de koning. Er is altijd gestreden om het land aan de zee tussen Bretagne in het westen, Picardië in het oosten en het Ile-de-France in het zuiden, voor het laatst in 1944. Het heeft echter nog twee andere kenmerken: het is een centrum voor de landbouw, vooral veeteelt, en het is een land met indrukwekkende bouwwerken. Ten slotte liggen enkele van Frankrijks belangrijkste badplaatsen in Normandië (Deauville, Trouville, Dieppe). Haute-Normandie omvat de departementen Seine-Maritime en Eure. De belangrijkste steden in deze regio zijn Rouen en Le Havre. Grote delen van Normandië worden samen de ‘Bocage Normand’ genoemd – een bronnenrijk, uit bos en weiden bestaand landschap, doorsneden door talloze hagen. Men spreekt zelfs van het ‘Normandische Zwitserland’ in de omgeving van Orne, hoewel het land daar nooit hoger is dan 417m. Tussen Haute en Basse Normandie ligt een streek met een heel eigen karakter: het Pays d’Auge, waar de Calvados, de cider en de Camembert vandaan komen. Hier vindt men de meeste schilderachtige plekjes van Normandië (typische boerenhuizen). Heel indrukwekkend zijn de in totaal 29 soldatenkerkhoven in Normandië – Duitse, Amerikaanse, Canadese, Britse en Poolse.
www.cr-haute-normandie.fr.
 

 

 

Departementen Regio Haute-Normandie

Eure

Het departement Eure ligt aan de Beneden-Seine en wordt in het Oosten begrensd door de Oise, de Val-d’Oise en de Yvelines, in het zuiden door Eure-et-Loir en Orne, in het westen door Calvados en in het noorden door de Seine-Maritime. Het departement is qua natuurschoon bijzonder aantrekkelijk, met veel woud en een flinke hap van het Parc naturel Régional de Brotonne. Bovendien wordt het doorsneden door tal van rivieren, onder andere een deel van de mooie Beneden-Seine. Het meest oostelijke deel van de Eure wordt Vexin Normand genoemd, het zuidwestelijke deel is het Pays d’Ouche en het uiterste westen sluit aan bij het aantrekkelijke Pays d’Auge (departement Calvados). Maar de Eure heeft ook kunsthistorisch heel wat te bieden, uiteraard in de hoofdstad Évreux zelf, maar ook in tal van kleinere steden en dorpen, die vaak echte verassingen in petto hebben, onder andere opmerkelijk veel abdijen. In een aantal opzichten is het departement een streek voor fijnproevers. Lees meer.
 

Seine-Maritime

Het departement Seine-Maritime strekt zich uit ten noorden van de sterk meanderende Beneden-Seine, die door de departementshoofdstad Rouen stroomt. De grenzen zijn: het Kanaal in het noorden en het westen, de Somme en de Oise in het oosten en de Eure in het zuiden. Het overgrote deel van het departement is het Pays de Caux, een krijtplateau, bedekt met leem en mergel, een belangrijk veeteelt- en landbouwgebied met de unieke clos-masures (hoeven omringd door eeuwenoude bomen). De Beneden-Seine is de voornaamste binnenscheepvaartweg van Frankrijk, met aan zijn oevers een indrukwekkend industriegebied. Helemaal in het noorden strekt zich het Pays-de-Bray uit, een coulisse-landschap met grote domeinwouden en de vallei van de Bressle. De Côte d’Albâtre ten slotte (Albasten Kust) is een belangrijke toeristische troef, met prachtige witte kliffen (Étretat), een rits van badplaatsen, twee belangrijke vissershavens (Fécamp en Dieppe) en Le Havre, de tweede haven van Frankrijk.
Lees meer.

 

Bereikbaarheid Normandië

Auto
Afstand Utrecht - Rouen: 508 km waarvan 491 km snelweg. Tijd: 5 uur. Gemiddelde tolkosten: 13,40 euro. Gemiddelde brandstofkosten: 36,00 euro.

Autosnelwegen in de regio:
A150 Déville-les-Rouen - Rouen
A151 Sierville - Le Houlme
A29 Bosc-le Hard - Saint-Romain-de-Colbo

Trein
Vanaf Amsterdam Centraal reist u met de Thalys naar Paris Nord. Op Paris Nord neemt u het openbaar vervoer naar Paris St. Lazare. Vanaf Paris St.Lazare gaat er een sneltrein naar bijvoorbeeld Le Havre. Parijs St.Lazare - Le Havre: 2 uur reistijd.

Vliegtuig
Er zijn geen directe vluchten vanuit Nederland naar Caen, het enige vliegveld in Normandië. Wel kunt u eventueel via Lyon reizen of via Parijs Charles de Gaulle.

Kaart Haute-Normandie


Grotere kaart weergeven
 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl