Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Midi-Pyrénées > Grotten in de Midi-Pyrénées

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Grotten in de Midi-Pyrénées - Emotie onder de grond

Wat is er spannender dan terug te gaan naar de oorsprong van de mensheid, om te begrijpen waar men vandaan komt en dan beter te weten waar men naar toegaat? De geschiedenis van de mensheid begon in de Midi-Pyrénées, in het geheim van de bergen van Ariège. Men heeft zoveel prachtige muurschilderingen ontdekt in de vele grotten van de Ariège, dat deze streek op dit gebied een internationale referentie is geworden. Bovenaan de lijst van al deze grotten staat natuurlijk de grot van Niaux, die met Lascaux en Altamira één van de belangrijkste is. Deze grot heeft zijn beroemdheid te danken aan de grote ronde zaal (de 'Salon noir') waar honderden bizons, steenbokken, herten en paarden tot leven komen. De 'Dune des pas', met voetstappen van kinderen, is kwetsbaar en dus niet voor het publiek toegankelijk. Maar men kan in het Parc de l’Art Préhistorique in Tarascon-sur-Ariège een kopie van deze grot zien en doorbij alles leren over de geheimen van de Magdaléniens, de rendierjagers waar wij van afstammen. Deze jagers en bessenplukkers schilderden en maakten sieraden, zoals te zien is in de grot van Le Mas d'Azil. In deze grot bevindt zich een decor dat een reconstructie vormt van een Magdalenische stookplaats. Verder zijn in deze grot skeletdelen van beren, mammoeten, rinocerossen en een groot aantal prehistorische gebruiksvoorwerpen gevonden, die in het museum van Le Mas d'Azil worden tentoongesteld Onze verre overgrootouders bezochten ook de Grotte de Bédeilhac, met in klei gevormde bas-reliëfs die uniek ter wereld zijn, evenals de Grotte de la Vache, waar een intacte verblijfplaats van prehistorische jagers is gevonden.

En dan gaan we verder naar het departement Lot, een ander centrum uit de prehistorie. Daar is in Cabrerets in het dal van de Célé het Sanctuaire de Pech Merle gelegen. Deze grot, die 24.600 jaar ongebruikt is gebleven, werd in 1922 per ongeluk door twee jongens van het dorp ontdekt. In de 7 prachtige zalen van de Pech Merle-grot, onderling verbonden door gangen en galerijen, zijn schitterende muurschilderingen: gravures, schilderingen, raadselachtige tekens, handafdrukken en voetstappen te vinden. Een uitnodiging om de reis te vervolgen en de Grotte des Merveilles van Rocamadour te bezichtigen, waar prachtige druipsteenformaties, een aantal rotsschilderingen en negatieve handafdrukken van ongeveer 20.000 jaar oud te zien zijn.
 

De Gouffre d'Esparros (Hautes-Pyrénées)

Dit enorme grottencomplex van meer dan 110 meter diep werd ontdekt door Norbert Casteret, een grote Franse speleoloog die in Toulouse geboren is. Men kan hier tegenwoordig een voorstelling bijwonen die met klank en licht de geschiedenis van de vorming van deze grot illustreert. Verder worden hier prachtig gekleurde kalkafzettingen aangetroffen: draperieën, watervallen van calciet en aragoniet, hele bouwwerken van kant, doorspekt met gipsen naalden.
 

 

 

De Gouffre de Padirac (Lot)

Padirac is één van de meest belangrijke onderaardse grotten van de streek Midi-Pyrénées, die u beslist gezien moet hebben. De 32 meter brede grot gaat op de begane grond voor u open en zuigt de bezoekers en al het daglicht naar binnen. Men zegt dat Padirac uitgevonden is door de duivel. Deze overlevering lijkt geloofwaardig in de Salle du Grand Dôme, met zijn gewelf van 94 meter hoog en zijn hoog, hangend meer.
 

De ondergrondse rivier van Labouiche (Ariége-Pyrénées)

Een ongewone boottocht op 50 meter onder de grond. De boot glijdt over het zwarte lint van de rivier Labouiche. Men volgt de rivier via zalen en galerijen, van de Salette­waterval tot de spectaculaire waterval van de Torrent, over een lengte van bijna 2 km, een bijzonder gevarieerd parcours, terwijl het water doorgaat met het uitslijpen van de meesterwerken van de natuur.

 

De grot van Lombrives (Ariège-Pyrénées)

Deze onderaardse grot, de grootste van Europa, is schitterend. Op deze plek, die vanaf het ontstaan van de mensheid nauwelijks is veranderd, ziet de bezoeker tijdens een spannende tocht allerlei prachtige druipsteenformaties, zoals de mammout, het graf van Pyrene en de heks.
 

Kaart Midi-Pyrénées


Grotere kaart weergeven
 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share
  

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl