Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Var > Gorges du Verdon

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon of de Grand Canyon du Verdon is een kloof op de grens van de departementen Var en Alpes-de-Haute-Provence.  Het is de grootste kloof in Europa, uitgesleten door de rivier de Verdon over een lengte van 25 km. Zij ligt in het 180.000 hectare grote natuurpark Verdon. Dit prachtige natuurverschijnsel trekt honderdduizenden mensen naar Frankrijk. Het ligt tussen Castellane en Moustiers-Sainte-Marie, bekend om het faience. Dit speciale aardewerk uit Moustiers wordt gekenmerkt door zijn glazuurdecoratie. De kloof eindigt in het stuwmeer van Sainte-Croix-du-Verdon (Lac de Sainte-Croix). Met de aanleg van dit meer werd in 1973 begonnen, in 1975 werd het gevuld. Het meer is 14 km lang en 2 km breed. Het dorp Salles-sur-Verdon verdween door de aanleg van dit meer en werd op de oostelijke oever weer opgebouwd. Het meer van Sainte-Croix is de poort naar de Gorges du Verdon, de op een na grootste kloof ter wereld. Het meer is dan ook gericht op toeristen. Vooral vlakbij de toegang tot de Gorges worden veel kano's, kajakken, waterfietsen en motorbootjes verhuurd aan mensen die de kloof willen bezoeken. De rotswanden zijn soms wel 700 m hoog en zeer imposant.
 

 


Aan beide zijden is een autoroute te volgen met schitterende uitzichtpunten over de kloof. Ten noorden van de rivier de Verdon is dit de Route des Crêtes. Deze begint bij Moustiers-Sainte-Marie en loopt via het bergdorp La Palud-sur-Verdon (centrum van de bergsport) tot Castellane. Ten zuiden van de rivier de Verdon is dit de Corniche Sublime. Deze begint bij het dorp Aiguines en loopt via Trigance tot Riblaquon. Het is een geliefd gebied bij bergbeklimmers en natuurliefhebbers. Er ligt ruim 100 kilometer aan wandelpaden, waaronder het beroemde Martelpad. Dit vijftien kilometer lange pad van het chalet de la Maline naar de Samson Passage is genoemd naar de Franse speleoloog Édouard-Alfred Martel. Hij maakte in 1905 als eerste de tocht over de bodem van de kloof. Aan hem dankt de gorge de bijnaam Grand Canyon du Verdon. Van hem is namelijk het citaat: 'De kloof van de Verdon is de meest Amerikaanse van alle Franse ravijnen. Dat houd ik vol na de Grand Canyon gezien te hebben'. Enkele uitzichtpunten zijn: Balcons de la Mescla, Pont de l'Artuby, Les Cavaliers, Point Sublime, Belvédère du Couloir Samson, Belvédère du Pas de la Baou en Pont de Soleils. Per kano of raftend is de kloof vanuit een heel andere hoek te bekijken. Per waterfiets kan de canyon vanaf het Lac de Sainte-Croix een klein stukje ingevaren worden. Tenslotte is er ook genoeg te zien en te beleven voor wie houdt van cultuur: de meer dan 600 gebouwen en 45 dorpjes vormen tezamen het indrukwekkende culturele erfgoed van de Verdon. www.parcduverdon.fr.

 

Kaart Gorges du VerdonZoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.250.000 beoordelingen over ruim 260.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 42.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl