Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Regio's Frankrijk > Regio Elzas

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Regio Elzas


De Elzas (Alsace) is gelegen op de linkeroever van de Rijn en in het westen begrensd door Lotharingen. Het is onderverdeeld in de departementen Haut-Rhin en Bas-Rhin. De hoofdstad is Straatsburg (Strasbourg). De Elzas is een typisch grensgebied, dat eeuwenlang omstreden was tussen Duitsland en Frankrijk. Nog steeds woont er een belangrijke Duitstalige minderheid. De Elzas behoorde oorspronkelijk tot het Heilige Roomse Rijk en kwam na de Dertigjarige Oorlog (1648) in Franse handen. Na de Frans-Duitse Oorlog van 1870 kwam het weer terug in Duitse handen (Elzas-Lotharingen). Na de Eerste Wereldoorlog is het wederom Frans bezit geworden. De wijnstreek Elzas is vooral bekend om haar uitstekende wijn. www.elzas-toerisme.com.


Kerstmarkten

De Elzas is een ware kerstregio. Een combinatie van Franse en Duitse tradities vindt u terug in de Elzas. De kerstmarkten zijn echt een bezoek waard! Ze staan bekend om hun gezellige sfeer en zijn in de hele Elzas te vinden. Laat u leiden door de honderden kaarsjes en geniet van een heerlijk glaasje vin chaud. De markten zijn ook een goede gelegenheid om uw kerstinkopen te doen.
 

 

 

Departementen Regio Elzas

Bas-Rhin

Bas-Rhin, met Straatsburg als hoofdstad, strekt zicht uit tussen de Rijnvallei en de Vogezen in het noorden van de Elzas. Het heeft een vrij lange grens (de Rijn) met de Bondsrepubliek Duitsland. De Bas-Rhin is een grote afwisseling aan landschappen rijk: vlakten, wijngaarden en bergketens. In het noordwesten strekt zicht het Regionale Natuurpark van de Noordelijke Vogezen uit, een groot bosrijk gebied met enkele fraaie rotspartijen. In het westen liggen de uitlopers van de Vogezen. In het zuidwesten lokt de boeiende Elzasser-wijnroute vooral in de zomer een grote stroom toeristen. Er zijn een vijftigtal versterkte kastelen, evenveel musea en een grote keus aan Romaanse, gotische en barokke gebouwen. Met 700 kilometer fietspaden en ruim 5.500 kilometer bewegwijzerde wandelpaden komen sportliefhebbers er volop aan hun trekken. Op het vlak van bezienswaardigheden is de Bas-Rhin dus meer dan rijk bedeeld. Haast langs elke weg of bij ieder vakwerkhuis wachten u indrukwekkende landschappen, schitterende architectuur, rijke cultuur of tongstrelende gastronomie. Lees meer.
 

Haut-Rhin

Het departement Haut-Rhin, met Colmar als hoofdstad, grenst in het noorden aan het departement Bas-Rhin, in het oosten aan Duitsland, in het zuiden aan Zwitserland en in het westen aan Belfort en de Vogezen. Van noord naar zuid is het 100 km lang, van west naar oost 50 km. Het is ongetwijfeld een van de mooiste departementen van het land. Het is ingedeeld in vier natuurlijke streken. Het massief van de Vogezen beslaat een vierde van de oppervlakte. De hoogste toppen zijn de Grand Ballon (1424 m) en de Ballon d'Alsace. Het dorp Le Markstein ligt 1250 m boven de zeespiegel. De streek van de Lage Vogezen is bekend om zijn wijngaarden. Het is een gebied met weinig regenval en veel zonneschijn. De laagvlakte bevindt zicht tussen de voet van de Vogezen en de Rijnvallei. Ze bestaat vooral uit landbouwgronden, bossen en weilanden. In het zuiden van het departement liggen de Sundgau en de Elzasser Jura. Het is een heuvelachtige streek, 200 tot 400 m boven de zeespiegel. Lees meer.
 

Bereikbaarheid Elzas

Auto
Afstand Utrecht - Straatsburg: 564 km waarvan 539 km snelweg. Tijd: 5 uur en 40 minuten. Gemiddelde tolkosten: 0 euro. Gemiddelde brandstofkosten: 40,00 euro.

Autosnelwegen in de regio:
A35: Karlsruhe - Mulhouse
A4: Reims - Strasbourg
A36: Dijon - Mulhouse

Trein
U kunt met de Thalys of de Internationale Trein naar Brussel Zuid reizen. Vanaf Brussel Zuid neemt u de trein naar Straatsburg. Reistijd vanaf Brussel Zuid naar Straatsburg is 5 uur en 20 minuten.

Vliegtuig
U kunt een directe vlucht van  Air France KLM nemen. Reistijd 1 uur en 10 minuten.
Aéroport International Strasbourg - www.strasbourg.aeroport.fr.
 

Kaart Elzas


Grotere kaart weergeven
 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.000.000 beoordelingen over ruim 250.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 40.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl