Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Aquitaine > Dorpen en steden in Aquitaine

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Dorpen en steden in Aquitaine

Mensen komen graag naar steden om de sfeer te proeven en het historische erfgoed te bewonderen, maar ook om culturele of sportieve evenementen met de inwoners te delen en leuke adresjes uit te wisselen om te eten, kleding te kopen, te ontspannen of te flaneren.

Pau

Kijk maar eens naar Pau. Een wandeling op de door palmen omzoomde Boulevard des Pyrénées en een bezoek aan het kasteel van de goede koning Hendrik zijn een must. Maar tegenwoordig is er meer. Van heinde en verre komt men het basketbalteam Elan Béarnais en de rugbyploeg Section Paloise toejuichen en de voorstellingen in het Zénith bewonderen. Bovendien heeft Pau levensgenieters veel te bieden. Op de overvloedige menu's staan de heerlijkheden van de Béarnstreek, het Baskenland of Andalusië. In het casino van Pau in het Palais Beaumon kunnen liefhebbers van roulette en gokautomaten tot in de kleine uurtjes terecht. En de "kooplustigen" kunnen zich uitleven in de luxe modeboetieks in de oude stad.

 

Périgueux

In Périgueux staat de kathedraal Saint-Front met zijn fraaie Byzantijnse koepels. Met zijn rijke middeleeuwse oude stad, waarvan de Mataguerretoren, de Gallo-Romeinse wijk Vésone en de culinaire markten het symbool zijn, is Périgueux een verplichte etappe geworden voor belangrijke culturele en artistieke evenementen zoals Mimos, de Zilveren Truffel, het Internationale Festival van de barokmuziek of de Internationale Beurs van het culinaire boek.

 

Biarritz

Biarritz, dat in de beginjaren van de 20ste eeuw zijn glorietijd beleefde, is enorm opgeleefd vanwege de toegenomen aantrekkingskracht voor golfers, zijn rol als mondiaal surfcentrum en zijn typische levensstijl, die een combinatie van Baskische en Iberische invloeden is. In de visserscafé's aan de haven, de bodega's in het centrum of op het hoog gelegen terrein van Biarritz ontdekt u telkens een andere sfeer!

 

Bordeaux

Meer naar het noorden heeft Bordeaux, de hoofdstad van de Aquitaine, na de werkzaamheden aan de nieuwe Tramway een ware metamorfose ondergaan. Er is een nieuwe belichting ontwikkeld voor de mooiste gebouwen van de stad, er zijn aantrekkelijke voetgangersgebieden langs de kaden gekomen en Bordeaux onthult nieuwe initiatieven voor de historische wijken Sainte-Croix, Saint-Michel en Saint­Pierre, de Opéra en de schitterende panden in de "Gouden Driehoek". Sinds 1998 heeft Bordeaux een nieuwe aanpak op het gebied van festiviteiten, zoals blijkt uit de Wijn- en Rivierfeesten op de kaden, de opening van uitspanningen aan weerskanten van de Garonne en van een nieuwe generatie restaurants rondom het drijvende dok, in Bacalan. Mooi en feestelijk Bordeaux: een gastvrije, open stad met een levensvreugde die aanstekelijk werkt!

Op de hoofdpagina van de regio Aquitaine vindt u links naar de afzonderlijke departementpagina's met uitgebreide informatie over de bezienswaardige steden en dorpen van de departementen: Dordogne, Gironde, Landes, Lot-et-Garonne en Pyrénées-Atlantiques.
 

 

 

Kaart Aquitaine


Grotere kaart weergeven
 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. Op dit moment staan er meer dan 1.000.000 beoordelingen over ruim 250.000 hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Deze accommodaties zijn terug te vinden in meer dan 40.000 vakantiebestemmingen. Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl