Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Limousin > Corrèze

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Departement Corrèze

Corrèze grenst in het noorden aan de Creuse, in het oosten aan de Puy-de-Dôme en de Cantal, in het zuiden aan de Lot, in het zuidwesten aan de Dordogne en in het noordwesten aan de Haute-Vienne. Het is ingedeeld in de volgende gebieden. Millevaches-Monédières: waterrijk hoogplateau met turf- en heidevelden. Gorges van de Dordogne, in het oosten: prachtige rivierengten. Vallei van de Dordogne, in het zuiden: zeer aantrekkelijke streek met unieke landschappen, dichte bossen en schilderachtige plaatsen als Turenne en Aubazine. Tulle en het gebied eromheen zijn het hart van de Corrèze: klaterende waterloopjes en lieflijke valleien. De stroomgebieden  van de Vézère en de Auvézère vormen het westelijk gebied van het departement: watermolens, Romeinse bruggen en ook nog het kasteel van Madame Pompadour. De streek rond Brive: knusse dorpjes, glooiende velden en het eeuwenoude kalksteen-gebied van de Corrèze bij Noailles, met onder meer de befaamde grotten van la Fage. www.vacances-en-correze.net.

Departementshoofdstad Tulle

Tulle telt ongeveer 15.000 inwoners en strekt zich uit over een lengte van drie km in het nauwe dal van de Corrèze en werd in 1317 bisschopsstad. De stad had veel te lijden van oorlogshandelingen in de 14de en de 16de eeuw en helaas ook in 1944. Zeer de moeite waard zijn de oude stadsgedeelten in de omgeving van de kathedraal met het Maison de Loyac uit de 15de eeuw, en de nauwe steegjes en trappen. Het mooiste deel van de kathedraal is de 75m hoge klokkentoren uit de 14de eeuw, in 1645 door blikseminslag beschadigd, maar in oude stijl gerestaureerd. Ook de kloostergang kan bezichtigd worden, met aansluitend een museum. www.ville-tulle.fr.
 

 

 

Bezienswaardigheden Corrèze

Bort-les-Orgues

Bort-les-Orgues ligt tegen de Dordogne aan met, over bijna 3 kilometer, 100 meter hoge op orgelpijpen lijkende rotspilaren. Tevens vindt u er een groot stuwmeer (Barrage de Bort).
 

Brive-La-Gaillarde

Brive dankt haar bijnaam La Gaillarde (de dappere) aan het koppig verzet bij talrijke belegeringen in vroegere oorlogen. Een stad met een mengeling van grandioze historische monumenten en kleine volkswijken. Haar oude centrum biedt een reis door de eeuwen en stijlen: herenhuizen uit de 14de tot 18de eeuw, Chapelle St. Libéral (14de eeuw), de kapittelkerk St. Martin (12de eeuw), de Renaissancetoren bekend als de Wethouderstoren, de wijk van de Doctrinaires (14de eeuw), Maison Cavaignac (17de eeuw), Musée Labenche (zuivere Renaissancestijl) met de collectie voor koningen vervaardigde wandtapijten uit de 17de eeuw van Mortlake, het huis van Edmond Michelet dat een WO II-museum is geworden. Dit alles onder de bescherming van St. Antonius van Padua, die in de grotten (open voor bezoekers) op de heuvels boven de stad leefde. De bekende markt van Brive-la-Gaillarde, geroemd door Georges Brassens, biedt de bezoeker aan de hal die zijn naam draagt, een gastronomisch erfgoed bij uitstek met honderden plaatselijke producenten waar de seizoensproducten elkaar opvolgen: truffels, eekhoorntjesbrood, cantharellen, morieljes, aardbeien, walnoten, kastanjes, appels, ‘Limousine rundvlees’, ‘culs-noirs’ varkensvlees, ganzen, eenden en ganzenlever en nog veel meer.
 

Colonge la Rouge

Cologne la Rouge is een piepklein stadje gebouwd in rode bakstenen. Een bezoek waard!

 

Dierentuin Parc Reynou

Deze dierentuin is privébezit. De dieren hebben hier volop de ruimte. Een lust voor het oog en er is een flinke wandeling voor nodig om alles te zien. Het Parc Reynou ligt aan de rand van Limoges.

 

Rivier de Dordogne

De Dordogne, een van de langste rivieren van Frankrijk, wordt tevens beschouwd als de mooiste. Tussen Bort-les-Orgues (groot stuwmeer) en Beaulieu-sur-Dordogne stroomt zij door Limousin en vandaar de Périgord in.

 

La Fôret des Singes

Het apenbos! Een wandeling door dit park bos wekt de nodige lachwekkende taferelen op. De slinger apen doen hun naam eer aan en slingeren van hot naar her in de vrije natuur. Ze spelen en ravotten en u loopt er gewoon tussendoor!

 

Grotten Gouffre de la Fage

Gouffre de la Fage bestaat uit twee onderaardse gangenstelsels met prachtige kalkgordijnen in diverse kleuren, rijkelijk met kalkbogen versierde gewelven, tal van stalactieten en zuilen in de meest fascinerende varianten en een oeroude afzetting. De Gouffre is opgenomen op de lijst van natura 2000 en herbergt ook een van de grootste vleermuizenkolonies van Europa. Een nieuwe voorstelling met licht en geluid, 2 speleologietrajecten, een paleontologieprogramma speciaal voor ontdekkingsreizigers van 4 tot 12 jaar en een film over het leven van vleermuizen laten de kinderen meer te weten komen over deze nuttige vliegende zoogdieren. Er wordt een aantal faciliteiten aangeboden: gratis parkeerterrein, picknicktafels, bar, winkel en een zelfbedieningsrestaurant in de zomer. Informatie: Gouffre de la Fage -19600 Noailles, op 12 km ten zuiden van Brive, A20, afrit 52. www.gouffre-de-la-fage.com.
 

Meymac

In Meymac staat de kerk van een voormalige benedictijner abdij uit de 11de-eeuw. Ook andere abdijgebouwen zijn gerestaureerd. Een van de interessantste bergen in de 854 meter hoge Signal d'Audouze tussen Felletin en Meymac met een schitterend uitzicht rondom tot aan de vulkaankegels van Auvergne. De berg vormt de waterscheiding tussen de Loire en de Dordogne. Aansluitend aan het Plateau van Millevaches liggen de Monts de Monédières met een hoogte van 911 meter. Ook van hier een mooi uitzicht. www.ot-meymac.visite.org.

 

Pompadour

Pompadour werd beroemd door Lodewijk XV en het aan zijn maîtresse nagelaten kasteel. Het gebouw werd tijdens de Revolutie grondig verwoest en alleen de portierswoning, voorgevel en getorende buitenmuren zijn origineel. De koning organiseerde in 1761 ook de stoeterij, waardoor het gebied een centrum werd voor de paardenfokkerij en voor de ruitersport. De nationale stoeterij ('Haras') kan bezichtigd worden. www.pompadour.net.
 

Saint Robert

Saint Robert is een pittoresk dorpje en bezit een Romaanse kerk.

 

Ségur le Chateau

In dit dorpje krijg je het gevoel alsof je zo de middeleeuwen instapt!

 

Ussel

Ussel, 631 meter boven de zeespiegel, bezit in het centrum gebouwen uit de 15de - 17de-eeuw en een Romeinse adelaar die gevonden werd bij de molen van Peuch, de plaats waar de stad ontstaan is. www.ot-ussel.fr

 

Uzerche

Uzerche is qua ligging en stadsbeeld betreft een van de mooiste stadjes van Limousin, wat bewezen wordt door het gezegde: 'Wie een huis heeft in Uzerche, is kasteelbezitter in Limousin'. Behalve aan het totaalbeeld moet men zeker ook aandacht schenken aan de Romaanse kerk St-Pierre, de Bécharie-poort (het enige overblijfsel van de vroegere vestingwerken) en het mooie uitzicht van de Esplanade de la Lunade. www.uzerche.fr.
 

Kaart Corrèze


Grotere kaart weergeven
 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. U vindt er beoordelingen over een groot aantal hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl