Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Aveyron > Conques

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Conques

Conques is gelegen op de rechteroever van de Ouche en is een van de aantrekkelijkste dorpen van Frankrijk. De kerk Sainte Foy, met het beroemde timpaan van het westportaal, is een prachtig voorbeeld van Romaanse kunst. De kerk, begonnen in de 11de-eeuw, werd grotendeels gebouwd in de 12de-eeuw. In het timpaan in de stijl van Auvergne is 'Het Laatste Oordeel' afgebeeld. De kerk heeft een indrukwekkend interieur met in een bijgebouw de kerkschat die religieuze kunst van de 9de tot 16de-eeuw bevat. De vroegere abdij waartoe deze kerk behoorde lag van de 11de tot de 13de-eeuw aan de bedevaartroute naar Santiago de Compostela. Nadat de abdij in 1561 door protestanten was verwoest, raakte de gedeeltelijk uitgebrande kerk in verval, totdat hij in het midden van de vorige eeuw door de schrijver Prosper Mťrimťe werd ontdekt en na beroep op de publieke opinie werd gerestaureerd.

De stad herbergt een aantal indrukwekkende Romaanse kunstschatten. Twee schatkamers herbergen de schatten van Conques, waaronder het beroemde relikwie 'beeld van Sainte Foy'. Dit van goud gemaakte beeld dat belegd is met edelstenen is een geschenk van pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. Verder kunt u een groot aantal kunstwerken van middeleeuwse goudsmeden bewonderen en natuurlijk het prachtige gewelf van het vroegere klooster. Dankzij de relikwieŽn van Sainte Foy, overgebracht uit Agen in 866, werd Conques een belangrijke halteplaats na Le Puy en Velay op de route naar Santiago de Compostella. Heden ten dage treden nog vele moderne pelgrims in de voetstappen van hen die hen voorgingen op dit historische pad. De pelgrims verblijven in het dorp en krijgen onderdak en voedsel van de monniken. Conques is een meesterwerk van Romaanse kunst, gecreŽerd door het geloof en de handen van de monniken gedurende de 10de tot de 12de eeuw. De abdij en de kloosters behoren tot de mooiste voorbeelden van beeldhouwkunst uit de Middeleeuwen. Het dorp zelf bezit vele smalle straatjes en oude huizen met schuine daken die bedekt zijn met 'lauzes' (lokale daksteen). In Conques lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Het dorp behoort tot een van de 10 dorpen in Aveyron met het label 'un des plus beaux villages de France'. www.tourisme-conques.fr.
 

 

 

Kaart Conques


Grotere kaart weergeven
 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. U vindt er beoordelingen over een groot aantal hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Share

  

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl