Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Regio's Frankrijk > Regio Aquitaine

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Regio Aquitaine

Een reis door Aquitaine is een reis door tijd en ruimte. Met zijn prehistorische sites, vestingen en dorpen, rivieren en kanalen, nodigt de Aquitaine u uit om het eeuwenoude spoor van de mens te volgen. Of de dorpjes nu langs een rivier of tegen een rots zijn gebouwd of verscholen liggen aan de bosrand, ze stralen allemaal uit dat de Aquitanen al sinds mensenheugenis van gezelligheid en van het goede leven houden. Kom daarom eens genieten van de koele, schaduwrijke pleinen, van de streekproducten en het zangerige accent dat in de markthallen opklinkt, ontdek de talenten van de ambachtslieden in hun dorpsateliers en deel mee in de geschiedenis en gezelligheid, bijvoorbeeld door een nachtje in een chambre d’hôte te verblijven. De dorpen in de Aquitaine bieden tevens een prachtig erfgoed op het gebied van stenen en dakpannen, vakwerkmuren en platte, stenen daken, kerken, oude hallen, vroegere wasplaatsen en steegjes vol geraniums en rozen. Een paar plaatsen waar u dit ongekunstelde geluk kun ervaren: La Roque-Gageac in de Dordogne, Saint-Macaire in de Gironde, Marquèze in de Landes, Meilhan in Lot-et-Garonne, Aihoa in Baskenland of Lescun in de Béarn-streek. www.tourisme-aquitaine.fr.
 

Departementen Regio Aquitaine

Dordogne

Het departement Dordogne grenst in het noordwesten aan de Charente, in het noordoosten aan de Haute-Vienne, in het oosten aan de Corrèze en de Lot, in het zuiden aan de Lot-et-Garonne en in het westen aan de Gironde. Het dankt zijn naam aan de rivier die zich er van oost naar west een kronkelende baan door baant. De grenzen van het huidige departement komen overeen met die van de voormalige provincie Périgord. Van noord naar zuid vertoont de Périgord vier verschillende landschappen. Lees meer.
 

Gironde

De Gironde is met een oppervlakte van 10.000 km2 het grootste departement van Frankrijk. Het grenst in het noorden aan Charente-Maritime, in het oosten aan de Dordogne en Lot-et-Garonne, in het zuiden aan Landes en in het westen aan de Atlantische Oceaan. Het fijne zandstrand aan de Atlantische Oceaan is 120 kilometer lang en loopt van de Pointe de Grave in het noorden tot het Bassin van Arcachon in het zuiden. De belangrijkste rivier is de Gironde, die in feite wordt gevormd door de Garonne en de Dordogne. Het departement is ingedeeld in zeven streken. Lees meer.

 

Landes

Het departement van de Landes grenst in het noorden aan de Gironde, in het oosten aan de Lot-et-Garonne en de Gers, in het zuiden aan de Pyrénées-Atlantiques en in het westen aan de Atlantische Oceaan. Dit kustdepartement kan bogen op niet minder dan 106 km fijne zandstranden. Verder staat het departement van de Landes ook synoniem voor een prachtige duinenzone met daarachter uitgestrekte dennenwouden. De bossen van de Landes beslaan zo'n 600.000 hectare. De hoofdstad van dit departement is Mont-de-Marsan. Dit op één na grootste Franse departement (9.300 km2) omvat vier toeristische regio's. Lees meer.

 

Lot-et-Garonne

Het departement Lot-et-Garonne is een natuurlijk verlengstuk van de Périgord in het Franse zuidwesten. Lot-et-Garonne grenst in het noorden aan de Dordogne, in het oosten aan de Lot en de Tarn-et-Garonne, in het zuiden aan de Gers, in het noordwesten aan de Gironde en in het zuidwesten aan de Landes. De hoofdstad is Agen. Het departement is een gebied met zeer gevarieerde landschappen; zowel vlaktes en heuvelachtige streken, als ‘landes’ en gebieden waar krijtrotsen het uitzicht domineren. Maar het is, dankzij het milde klimaat, tevens de streek met de grootste boomgaarden van Europa. Lees meer.

 

Pyrénées-Atlantique

Het departement Pyrénées-Atlantiques grenst in het noorden aan de Landes, in het oosten aan de Hautes-Pyrénées en in het zuiden aan Spanje. Het bestaat uit twee totaal verschillende gebieden; het Baskenland en de Béarn. Het Franse Baskenland is een streek met groene, glooiende heuvels, zelden hoger dan 500 m. Aloude tradities worden er in ere gehouden, bijvoorbeeld het Baskische kaatsspel. De huizen op het platteland zijn vaak rood-wit geschilderd en dragen bij tot het typische uitzicht van het Baskenland. Lees meer.

 

 

Bezienswaardigheden Aquitaine

Dorpen en steden in de Aquitaine

Steden raken steeds meer in trek. Mensen komen graag naar steden om de sfeer te proeven en het historische erfgoed te bewonderen, maar ook om culturele of sportieve evenementen met de inwoners te delen en leuke adresjes uit te wisselen om te eten, kleding te kopen, te ontspannen of te flaneren. Lees meer.
 

Het erfoed van de Aquitaine

Een reis door tijd en ruimte... Met zijn prehistorische sites, zijn vestingen en dorpen, rivieren en kanalen, nodigt de Aquitaine u uit om het eeuwenoude spoor van de mens te traceren en om er zelf uw eigen droom op te bouwen! Lees meer.

 

Gastronomie van de Aquitaine

In de Aquitaine heeft de wijnbouw - bijna - altijd op het eerste plan gestaan. Men heeft er kastelen voor gebouwd, heuvels en bossen voor ontgonnen, talloze technieken en instrumenten voor uitgevonden, waar de wijnboer trots op is. De zon en de vruchtbare streek deden de rest. Voor liefhebbers van goede wijnen, interessante ontmoetingen en een prachtig landschap is dit het paradijs. Lees meer.
 

Natuur en landschap van de Aquitaine

De kracht van water, zand en vegetatie... Aan de titanenstrijd tussen deze drie elementen, die ongeveer 15.000 jaar geleden begon, ontleent de Aquitaanse kuststreek zijn huidige gezicht. Een landschap dat uniek is in Europa! Lees meer.
 

Sport en activiteiten in de Aquitaine

Eeuwige sneeuw, wild stromend water, eindeloze bossen, een verscholen achterland en golvende duinenrijen... Deze prachtige en grootse natuurfenomenen maken van de Aquitaine de perfecte plek om alle sporten te beoefenen. Lees meer.
 

Uitgaan in de Aquitaine

Bayonne, Dax, Mont-de-Marsan... Deze drie steden zijn in de Aquitaine verplichte etappes geworden voor alle "festayres" van Frankrijk en Navarra. Optochten, "cavalcades", dans, muziek, sport en stierenspelen... Hier proeft men enigszins de Spaanse invloed om het publiek binnen een en dezelfde "alegria" te verenigen. Lees meer.
 

Vuurtorens van de Aquitaine

Van het estuarium van de Gironde tot aan de Spaanse grens strekt zich over 250 kilometer het strand van Aquitaine uit, met aan de rand grote meren en uitgestrekte dennenbossen. Een uitzonderlijk gebied dat wij u graag willen laten ontdekken vanaf het topje van de 4 grote vuurtorens die zich als trotste bakens langs de kust verheffen. Lees meer.

 

Opmerkelijke tuinen in de Aquitaine

In Terrasson-la Villedieu (Dordogne), aan de linkeroever van de Vézère, liggen twee steile heuvels tegenover elkaar. Op de ene heuvel staan in rijen boven elkaar mooie huizen met daken van blauwe lei in een wonderbaarlijk mooi gerenoveerde oude stad. Op de andere heuvel liggen sinds 1996 de Jardins de l'Imaginaire op de plek waar voorheen alleen akkers en bossen waren.
Lees meer.
 

Bereikbaarheid van de Aquitaine

Auto
Afstand Utrecht - Bordeaux: 1.058 km waarvan 1.036 km snelweg. Tijd: 10 uur. Gemiddelde Tolkosten: 65.50 euro. Gemiddelde brandstofkosten: 75.00 euro.

Autosnelwegen in de regio:
A10: Parijs - Bordeaux
A62: Toulouse - Bordeaux
A63: Biarritz - Bordeaux
A89: Clermont-Ferrand - Bordeaux

Trein
U moet in Parijs of Brussel overstappen om de TGV Atlantique te kunnen nemen:
- Parijs - Bordeaux: 3 uur reistijd
- Brussel - Bordeaux: 6 uur reistijd

Vliegtuig
Aéroport International de Bordeaux - Mérignac - www.bordeaux.aeroport.fr.
Aéroport International de Biarritz - www.biarritz.aeroport.fr.
Aéroport International Pau – Pyrénées - www.pau.aeroport.fr.
Aeroport Bergerac-Dordogne - www.bergerac.cci.fr.
 

Kaart Aquitaine


Grotere kaart weergeven
 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. U vindt er beoordelingen over een groot aantal hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 


 

  Share

 

Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl