Alle regio's en departementen in Frankrijk

 

U bent hier: Home > Per thema > Accommodatie in Frankrijk

Kies uit ons ruime aanbod vakantiehuizen!

Accommodatie in Frankrijk

Hotels
Hotelclassificaties
De Franse hotels werden in het verleden van overheidswege gekeurd, gecontroleerd en ingedeeld in zes categorieën: geen ster, 1*, 2*, 3*, 4* en 4* L (Luxe). Het oude Franse systeem van hotelclassificatie is met ingang van 2011 aangepast aan internationale normen. Een twee sterren hotel in Frankrijk wordt daardoor vergelijkbaar met een twee sterren hotel in de rest van de wereld. Het kan verwarring wekken, dat het begrip 'nouvelles normes', afgekort tot 'NN', betrekking heeft op de oude normen van voor 2011. De normen van het nieuwe classificatiesysteem zijn behoorlijk streng. De Franse overheid ziet streng toe op de handhaving van die normen. Sinds 1 augustus 2012 zijn de nieuwe normen in heel Frankrijk ingevoerd. U kunt zelf eenvoudig zien volgens welke normen een hotel is geclassificeerd: aan de gevel van het hotel is een bord bevestigd met daarop de classificatie (in sterren). Het bord van de nieuwe classificatie is uitgevoerd in rood met zilver en in goud voor vijf-sterren hotels. Hotels zonder zo'n bord worden beschouwd als een hotel zonder een ster.

Maaltijden en voorzieningen
In het hoogseizoen nemen hotels in toeristische plaatsen vaak alleen gasten op basis van 'demi-pension' (halfpension). Een andere mogelijkheid is 'pension' (volpension). Bij tarieven inclusief maaltijden kunt u over het algemeen alleen kiezen van een vastgestelde menukaart. In veel familiebedrijfjes kunt u op zondag niet dineren en sluit de keuken op de overige dagen om 21.00 uur.


Château-Hotel
Veel Châteaus en herenhuizen zijn in Frankrijk tegenwoordig omgebouwd tot luxehotel. Deze panden stammen uit periodes zoals de renaissance en de middeleeuwen en staan verspreid over heel Frankrijk. Een grote verzameling van deze panden vindt u in de Loire-streek, Savoie, Haute-Savoie en het Rhône-gebied. Vooral de hotels van Relais et Châteaux zijn aan te bevelen. www.relaischateaux.com.

 

Familiehotel (Logis de France)
In kleine familiebedrijfjes kunt u over het algemeen goedkoop overnachten. De bar en de eetzaal zijn vaak ook een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. De kamers zijn niet altijd even modern en de sterkte van de douchestraal kan ook nog wel eens te wensen overlaten. De charme van dit soort hotels laat dit soort ongemakken echter snel vergeten. De website www.logishotels.com vermeldt ruim 2450 van dit soort familiebedrijfjes. Dit zijn veelal hotel-restaurants met een of twee sterren. Dit soort hotels vindt u vooral in kleine steden of op het platteland.

Moderne hotelketens
In vestigingen van moderne hotelketens kunt u goedkoop overnachten. Meestal staan ze aan snel- of hoofdwegen of in buitenwijken. U kunt kiezen uit een groot aanbod zoals: Formule 1 (1 ster), Ibis, Campanile, (2 sterren) Novotel, Mercure (3 sterren) en vele andere aanbieders. Vaak kunnen er drie personen in een kamer (2 volwassenen en 1 kind). www.accorhotels.com.

Restaurant met kamers
In heel Frankrijk vindt u dure restaurants die tevens onderdak bieden. De kamers bij dit soort gelegenheden zijn over het algemeen vaak net zo chique als het restaurant zelf. De prijzen zijn hierdoor ook bovengemiddeld.

Stadshotels
In iedere grote stad treft u in de buurt van het station of de haven hotels aan. Veel van deze zogenaamde stadshotels beschikken over het algemeen niet over een restaurant. Het is aan te raden om de kamer te controleren voordat u deze boekt.
 

 

 

Vakantiehuizen

Frankrijk biedt tevens een groot aanbod vakantiehuizen in de vorm van o.a. dure villa's aan de zuidkust, chalets in skigebieden en appartementen in de stad of aan de kust.
 

Campings

In heel Frankrijk liggen ongeveer 11.000 officiële kampeerplaatsen. Campings worden in Frankrijk aangeduid met een tot vier sterren. Een- en tweesterrencampings zijn altijd voorzien van toiletten, stromend water en een openbare telefoon. Campings met één ster hebben meestal alleen koud stromend water. Drie- en viersterrencampings zijn over het algemeen groot en indrukwekkend en beschikken over veel faciliteiten en stroomaansluitingen. Op sommige campings (o.a. natuurkampeerterreinen, landgoedcampings en terreinen van Staatsbosbeheer) kunt u alleen terecht met een kampeerbewijs. Dit kampeerbewijs is verkrijgbaar bij de ANWB. De Fédération Française de Camping et de Caravaning geeft een overzicht van meer dan 1600 campings in Frankrijk. www.ffcc.fr. De gids wordt ieder jaar bijgewerkt en is hier te downloaden.
 

Chambres d'hôtes en Gîtes de FranceChambres d'hôtes

Chambres d'hôtes is het Franse equivalent van 'bed and breakfast' (B&B). Dit soort accommodaties vindt u in alle soorten en maten, van eenvoudige huisjes tot 'fermes-auberges' (eenvoudige 'boerderijherbergen' waar u naast het eten ook een kamer heeft) tot châteaus. U verblijft altijd in een particuliere woning. Veel gelegenheden serveren 'table d'hôtes' (diner) op verzoek. Bij Gîtes de France staan ruim 10.000 chambres d'hôtes geregistreerd. Langs de kant van de weg komt u vaak de geelgroene Chambres d'hôtes borden tegen.Gîtes de France

Een gîte is vaak een verbouwde voormalige boerderij, vakwerkhuis of typisch streekhuis in Frankrijk, omgebouwd tot een knus vakantiehuisje. Een gîte staat meestal in de buurt van het huis van de eigenaar, zodat deze de gasten kan verzorgen. De Franse gîtes zijn volledig gemeubileerd en uitgerust voor een comfortabele vakantie. Gîtes hebben over het algemeen een redelijke prijs. Bij Gîtes de France staan ruim 60.000 gîtes geregistreerd. De gîtes zijn ingedeeld naar de geboden voorzieningen. www.gites-de-france.com.


 

Jeugdherbergen

Jeugdherbergen zijn een voordelige vorm van verblijf voor wie alleen reist. Reist u met twee of meer personen dan bent u in een goedkoop hotel vaak niet veel duurder uit. In de Hostelling Guide van de IYHF vindt u informatie over de ruim 200 jeugdherbergen van de FUAJ (Fédération Unie des Auberges de Jeunesse) in Frankrijk. Deze jeugdherbergen zijn toegankelijk voor alle leeftijden. Wanneer u lid bent van de jeugdherbergcentrale in uw eigen land dan hoeft u geen toeslag te betalen. www.fuaj.org.
 

Kaart Frankrijk


Grotere kaart weergeven
 

Zoover - Floppers & Toppers

Op Zoover vindt u vakantiebeoordelingen voor en door reizigers. U vindt er beoordelingen over een groot aantal hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de meest kindvriendelijke campings, de beste hotels voor een stedentrip of de hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Ook zijn er vakantiefoto's van accommodaties en bestemmingen te zien. Ga naar de website van Zoover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Share
 


Advertenties:

De beste prijzen en lastminutes voor Frankrijk:

 Bungalows Frankrijk
 
 
 
 Ideale vakantiehuizen in Frankrijk
 
 
 
 
 
 SNP Fietsvakanties Frankrijk
 
 
 
Canvas Holidays
www.canvasholidays.nl
Selectcamp
www.selectcamp.nl
Carazur
www.carazur.nl
Belvilla
www.belvilla.nl
Roompot
www.roompotparken.nl
Sunweb
www.sunweb.nl
Peter Langhout
www.peterlanghout.nl
Club Med
www.clubmed.nl
Cirkel Vakanties
www.cirkel.nl
Estivant Vakanties
www.estivant.nl
Ebookers
www.ebookers.nl
Aktiva Tours
www.aktivatours.nl
Tui
www.tui.nl
SNP Natuurreizen
www.snp.nl
Effeweg.nl
www.effeweg.nl
Rebel Travel
www.rebeltravel.nl
Pierre et Vacances
www.pierre & vacances.com
Villa XL
www.villaxl.nl
Zomerhuisje.nl
www.zomerhuisje.nl
Vacancesprovence
www.vacancesprovence.nl
Suncamp
www.suncamp.nl
Sandaya
www.sandaya.nl
Chalet.nu
www.chalet.nu
Basic Travel
www.basic-travel.com
De Jong Intra Vakanties
www.dejongintra.nl